Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 209 kJ /
3 635 kcal
Bílkoviny196,46 g
Tuky298,28 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 4,94 g
Sodík 2,08 g
Sůl5,00 g
Sacharidy39,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená játra a zprudka je restujeme cca 8 minut. Přisypeme nadrcené koření. Krok 2: Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme vlažnou smetanu, smíchanou se želatinou. Přidáme pokrájenou slaninu, nadrcené mandle a ponorným mixerem rozmixujeme. Nakonec přidáme okapané nasekané brusinky a švestky, zlehka vmícháme, osolíme a opepříme podle chuti. Krok 3: Do formy na srnčí hřbet vložíme alobal, poklademe jej plátky slaniny a nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu. Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 20. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zDA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zDA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes: :yes: :yes: :-K

Vložila jsem fotografie, na kterých je vidět, že paštika opravdu obsahuje sušené švestky a brusinky.:-K

Brusinky a slivky v paštike nevidno, asi ich tam autorka tentokrát pri výrobe nedala. Slivovicu nemusím, radšej koňak na namočenie ovocia (klasika) a mandle by som nechala v celkou, aby chrumkali...je to príjemné. Fotky sú však veľmi lákavé.

Ivace64: Ivo, nikdo ti nepodsouvá, že by to nebyla tvá paštika, již několikátý dotaz ale zněl KDE JSOU TY ŠVESTKY A BRUSINKY, které by na řezu byly vidět, pokud by tam byly - i nasekané. Je to jako v té původní pohádce o perníkové chaloupce - "osobo nešly tudy děti?" - "pleju len":-) Odpovídáš na vše možné, jen ne na dotaz;-)

Zobrazit 9 starších odpovědí

<3:-D:-K:yes:

Ivo, nezapomněla jsi vmíchat do paštiky ty naložené švestky a brusinky ? Brusinky tu máš jen na ozdobu, ale v paštice ne. Protože to už nemixuješ, ale přidáváš nakonec, tak by tam snad byly vidět, ne ?:-) Nebo jsi přidala jinou fotku;-)
Než jsem tento komentář napsala, tak jsem si fotky důkladně prohlídla, ale opravdu je tam nevidím:-)

Asi bych nechala ty posekané mandle vcelku, už je nemixovala, slivovici vyměnila za koňak - ale vypadá moc lákavě a jako vždy - krásná fotka:yes:

hosta: děkuji:-K

Fajn:yes::yes:

Sušené ovoce ve slivovici?
No, chutě jsou různé...

Mixovat mandle?
No, třeba budou i pak křupat...

Želatina do paštiky?
No, proč ne...

Sypat jednodruhové koření do paštiky?
No, už vidím kuchyňku jak si rve vlasy, když to přešvihla např. s hřebíčkem...

Ale jinak dobré:-)

Super Ivčo..:yes::yes:

Tématické fráze:
kachní paštika recept, brusinky k pastice, paštika z kachních jater, kachní paštika se slivovicí, paštika z kachních jater recept, kachní játra s brusinkami, padtika z kachnich jater, recept na kachní játra, želatina na paštiky, kachní játra paštika, recept na pastiku, recept na pastiku z kachnich jater, recept na paštiky, jake mandle patri do pastiky, kachni pastika s mandle, paštika recept, srnčí paštika s s brusinkami foto, padtika recept, kureci pastika se švestkami, recept na kachní paštiku

Suroviny:
játra kachní, bok česnekový, cibule, česnek, máslo, smetana ke šlehání, želatina, švestky sušené, víno, sůl, pepř černý, tymián, koření hřebíček, skořice mletá, badyán, mandle sekané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu