Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 531 kJ / 2 756 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,70 g |
| Tuky | 74,49 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 302 mg |
| Sodík | 53 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 451,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout.
Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně tangzhongu a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (i 60-70 minut). Během kynutí ho alespoň jednou propracujeme.
Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na poloviny a z každé uděláme bulku, kterou necháme 10-15 minut kynout. Pak je obě rozválíme dokulata, rádlem každou rozkrojíme na 6 dílků a tyhle výseče smotáme do rohlíků.
Krok 4: Všechny rohlíčky necháme opravdu dobře nakynout na plechu s pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce, které trochu naředíme vodou, můžeme posypat celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 20 minut).
Zveřejněno 6. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladké rohlíčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l9ZM
Moje poznámka
Sladké rohlíčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l9ZM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
tangzhong,
tang zhong rohliky,
z jaké mouky se dělá tangzhong,
omládek lednice,
sladke rohlíčky nekynute s makem,
sladké rohlíčky bez kynutí
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
sůl,
vejce
Komentáře (7)
Tangzhong doporučuji vyzkoušet každému kdo rád peče.
Tang zhong by mal vyskúšať každý, kto rád pečie...
Jak píše magdalenka (díky za postřeh
Buchtovitější, tj. nadýchanější, měkčí, péřovitější...