Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulajda s hlívou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 378 kJ /
1 046 kcal
Bílkoviny29,68 g
Tuky66,86 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy70,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor. Krok 2: Odebereme asi tři lžíce vývaru, které smícháme se šlehačkou a moukou. Přilijeme do polévky (nejlépe přes sítko) a provaříme. Krok 3: Před koncem vaření vmícháme zakysanku, dochutíme podle chuti cukrem a octem. Úplně nakonec přidáme nasekaný kopr a odstavíme. Krok 4: Na každou porci na talíři servírujeme vejce na hniličku a zdobíme snítkou kopru.

Zveřejněno 14. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlJ4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlJ4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

U některých ingrediencí máte psanou přesnou gramáž, u jiných vůbec. Třeba kolik másla, kolik vývaru. Myslím, že by bylo dobrý to do receptu doplnit. Děkuju.

joliete: Moc děkuji..:-K:-K

Dokonalá chuť ,dělám do velkého hrnce na 3 litry a do večera je pryč.????????

wow, ta je :-):yes:

Taková kulajda by mne rozhodně neurazila :-) :yes:

<3:-K:yes:

Tvá kulajda vypadá moc dobře:yes::-KKdyž nemám sušené houby,tak dávám žampiony.S hlívou také vyzkouším:-*

Kulajdu zbožňuju a s hlívou musí být úžasná

Pekné jedlo. :yes:;-)

To by mě nenapadlo, kulajdu s hlívou?Proč by né, až dojdou houby tak jí vyzkouším:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kulajda s hlívou ústřičnou, kulajda z hlivy ustricne, kulajda recept, recept kulajda, bramboračka s hlivou, kulajda s fazolemi, hlíva ústřičná kulajda, příprava hlíny ustřičné, hliva ustricna kulajda, recept na kulajdu, kulajda s hlínou ústřičnou recept, hlivova kulajda, polévka kuljda, kulajda hlíva ústřičná, kopr hlíva, kulajda, recepty s hlivou, top recepty kulajda shlívou, kulajkda s hlivpu, kulajda polévka z hlívy ústřičné

Suroviny:
hlíva ústřičná, brambory, cibule šalotka, máslo, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, vývar kuřecí, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, sůl, cukr, kopr čerstvý, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu