Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje domácí věnečky

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mersy mersy

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Věnečky jsou pokladem mezi cukrovím. Odpalované těsto je náročnější na přípravu, stejně tak pečení věnečku, kdy promlouváme k troubě, aby naběhly. Jakmile se však dílo zdaří, můžeme si vychutnávat nadýchaný věneček plný máslového krému.

Suroviny pro 1 dávka

podle velikosti jich je kolem 30-40 ks z jedné dávky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 256 kJ /
4 363 kcal
Bílkoviny75,01 g
Tuky327,27 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 1,36 g
Sůl3,20 g
Sacharidy275,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme náplň: Do kastrolu dáme mléko s moukou a solí, uvaříme v kaši, za stálého míchání (já si pomáhám ruční metličkou). Krok 2: Po uvaření zasypeme 2 lžícemi cukru, přikryjeme poklicí a necháme vychladit. Krok 3: Na odpalované těsto si do kastrolu dáme vodu s máslem a solí a až začne bublat, tak tam vsypeme mouku a vaříme tak dlouho, až se utvoří hladká hmota, asi 3-4 minuty. Krok 4: Odstavíme a po zchladnutí do ní vmícháme vajíčka po jednom. Míchání trvá delší dobu, než se všechno spojí v masu. Krok 5: Cukrářským pytlíkem s trubičkou tvoříme na nemaštěném plechu malé věnečky (nebo i větší na větrníky). Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 °C na 10 minut, pak troubu snížíme na 150 °C a pečeme ještě dalších 10 minut. Troubu mezitím neotvíráme. Věnečky musí být krásně zlatavé. Krok 6: Ještě teplé věnečky rozkrojíme a skládáme na čistý tácek a nebo pekáč na sebe. Krok 7: Krém: ve šlehači ušleháme máslo se zbytkem cukru a pak přidáváme zvolna vychladlou uvařenou masu. Dobře vyšleháme, můžeme přidat ještě půlku másla víc, aby věnečky byly dost naplněné. Krok 8: Po upečení všech věnečků naplníme krém na spodní stranu a přikryjeme vrchním dílem. Věnečky zlehka pocukrujeme a nebo můžeme přestříkat čokoládovou polevou. Jsou lehké a velmi lahodné.

TIP: Jednoduchý návod jak naplnit cukrářský sáček krémem

Zveřejněno 27. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje domácí věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLv0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje domácí věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLv0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Dneska premiéra, výborné, bála jsem se toho, ale povedlo se, do krému jsem kápla rumovou tresť. Dělala jsem z poloviční dávky a mám 23 kusů, menších. :-):-):yes::yes::yes:

bezvadný recept dnes jsem vyzkoušela a povedlo se vyzkoušela jsem hodně receptu a nikdy to nebylo ono až tento recept se zdařil :yes::yes::yes:

Dělala jsem úplně totožně, jen jsem přidala 50 g sádla..:-) Přidala jsem foto..

Konecne kloudny recept :) dekuji :) :-K

Zo surovin na krem asi vypadol vanilkovy cukor,
alebo lusk...

Zdravím,dnes jsem je dělala po druhé a opět jsou výtečné. Ted nechápu,proč jsem se odpalovaného těsta bála))))A s tímto krémem jsou famozní. Poprvé jsem je vzala do práce a během chvíle zmizely.Moc děkuji:yes::-K:-K:-K

O.Renda: Taky dělám krém do žloutkových věnečků bez žloutků - s polohrubou moukou a vanilkovým pudinkem - a jsem s ním spokojená.:-K

Právě jsem dopekla. Věnečky i krém jsou famózní. Děkuji za recept :yes:

Jirina174: Krásnou 2 adventní neděli Jiřinko:-) Děkuji jsem moc ráda že věnečky se vám povedly a chutnají..:-)Přeji vám pohodový předvánoční čas...:-K:-K

Jaroslava:děkuji...:-K

eva nováková:moc děkuji za pochvalu,:-K:-K:-K

eva nováková 13. 2. 2016 13:05
TOTO JE DOKONALY RECEPT A TEN KREM Z MOUKY JE ŮŽASNY,TAK TO DĚLAL CUKRÁŘ PEŠEK V RESTAURACI OPERA ,NAUČILA JSEM SE TO OD NĚJ

eva nováková: Evičko moc děkuji....:-K

jsou výborné:yes:

Jaroslava 7. 7. 2013 11:35
Skvělý recept,polohrubá mouka je mnohem lepší než hladká.A především oceňuji větu: nikdy neotvírat troubu (kdyby to tak napsal každý,tak je zaručen úspěch) :):yes:
Věnečky jsou výstavně vysoké,luxusní,nic uvnitř lepavého (tak jako u receptu někoho jiného,který jsem zkusila neúspěšně před tím. Taky podstatná věc,že voda s máslem musí bublat a ne,že nesmí - to bych fakt autor receptu měl za to dostat přes ruce) :))

Jaroslava: Moc , moc děkuji:-K

Mám odzkoušené a krásně se pracovalo s těstem je to taková rychlovka k odpolední kávičce.Z tohoto množství jich bylo 48ks.Do náplně jsem přidala citr.tresť ta to krásně dochutila.:-K:-pByly super hned se po nich zaprášilo.

ja tam davam misto masla olej

Možna jsou dvacate, ale pro me jsou dnes prvni, mam na ne chut, tak je vyzkoušim a doufam, že se podari jako Tvoje.:-p

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
náplň do věnečků, venečky, domácí věnečky odpalované těsto, recept na venečky, lehký krém do věnečků, venecky recept, recept na náplň do věnečků, recepty na venecky, recepty venečky, náplňe do věnečků, venečky napln, fondán na věnečky, nápln na veněčky, domácí věneček, lehké věnečky, domaci venecek recept, náplň do věnečku z odpalovaného těsta, napln do venecku recept, nápln věnečky, moje recepty

Suroviny:
voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, mouka hrubá, sůl, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu