Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí panenka na víně

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 875 kJ /
1 165 kcal
Bílkoviny7,46 g
Tuky83,92 g
Vláknina12,13 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,72 g
Sacharidy58,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Krok 2: Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a nakrájenou cibuli necháme restovat. Do zarestované zeleniny dáme cukr, necháme zkaramelizovat. Krok 3: Dále přidáme kečup a citronovou šťávu, zalijeme červeným vínem a vložíme maso. Krok 4: Dusíme doměkka, je-li potřeba podlijeme trochou vody. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme hl. moukou, necháme provařit. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky a provařenou omáčku propasírujeme na maso.

Zveřejněno 9. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí panenka na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMyp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí panenka na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMyp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Naprosto mňamózní !!! Manžel si přidal a olizoval se až za ušima. :-):yes:

Dobrý den ,
recept vypadá velmi zajímavě jen bych ho trochu upravil...nedával bych tam žádný kečup ,ale tomatové pyré ,přidal bych pár snítek čerstvého tymiánu a citronovou šťávu opravdu z čerstvých citronů,do každé zvěřiny co dělám ,přidávám hrst čerstvých nebo minimálně mražených brusinek a zeleninu bych nepasíroval ,ale rozmixoval,koření bych dal do sítka a nechal ho jen vyvařit a pře mixováním vyjmul.Nic nepodlévám vodou ,ale vývarem,kosti ze zvěřiny si schovávám a při vaření je používám,věřte ,že výsledek je famózní .... brzo přidám své recepty i s fotodokumentací...
Dobrou chuť ....:-)

Srnčí panenka :-?
To na obrázku ani náhodou:-O

Veronika.Hrozna:taky bych nepohrdla:-*já už nemám žádnou divočinu:-Smi jí kupujeme od známého:-*

spagetka:Věřím Spagetko, a já bych také nebyla proti!;-)

1974andrea: Hoď sem recept na ten perkelt mám tam pulku divočáka a nevím co z toho uvařím.Mám jeden dva recepty,na perkelt ale ten tvuj muže být lepší! Já zase posunu receptík na pečenou kýtu dloholetě osvědčený opravdu dobrý recept na pečeného divočáka ,to se budete olizovat !

Veronika.Hrozna: škoda, že bydlíš tak daleko, ochotně bych ti odpomohla od zásob, fáákt ;-);-):-K:-K

suslajda:No pro změnu mohou být.Dneska jsem pekla zajíce na smetaně a příští týden bude zase srnčí.Největší radost z úlovku mají naši jezevčíci ,já to jenom vařím,čistím a skladuju.Už jsou plné 3 mrazáky z toho jedna truhlice. Jestě že už končí sezona :-(( :-((:-(( a tajně doufám ,že pulku si rozeberou déti a já to nebudu muset vše uvařit sama.:-S:-//

to je teda parádička:yes::yes::-K:-K
tu zvěřinu upřímně závidím:-8
já bych si to dala s bramborovým knedlíčkem.. vídím to tak na dva až tři..:-D:-D;-)

Tohle nemůže zklamat;-):yes::-K

1974andrea:

Pajaja:
vám zavidím divočinu toto byla naše poslední:-*

:-Kvšem děkuji

Veronika.Hrozna:já dělala brambory;-)

Moc pěkný recept:-p:yes:

Pajaja:Pavli, tak to máme stejné mrazáky:-));-). Včera jsem zrovna dělala ragů na víně s brusinkama a perkelt z divočáka

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
panenka z divočáka, panenka z divočáka recept, panenka na víně, srnka na víně, srnčí medailonky na víně, recepty z divočáka panenka, panenka ze srnky, srnci na vine, divočina na víně, divočák panenka, jelení panenka recept, recept panenka z divočáka, srnci na divoko, panenka z divočiny, jelení panenka, panenka ze srnčího, pečena srnčí panenka, srnčí recepty, srnčí steak na víně, panenka ze srnčího masa recept

Suroviny:
panenka srnčí, špek, cibule, máslo, mrkev, petrželka kořenová, celer, koření nové koření, bobkový list, cukr, šťáva citronová, víno červené, kečup sladký, sůl, pepř, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu