Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Hadi"

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Hady z bramborového těsta - jídlo našeho dětství, si můžeme podle receptu připravit sami. Podáváme je nakrájené, posypané skořicí a cukrem a přelité rozpuštěným máslem a přitom můžeme zavzpomínat na prázdniny, strávené u babičky.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 517 kJ /
601 kcal
Bílkoviny18,68 g
Tuky19,06 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 549 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy83,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem očistíme a uvaříme brambory ve slupce. Krok 2: Včas nahřejeme troubu na 200 °C. Krok 3: Brambory oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme vejce, olej, sůl, prášek do pečiva, zamícháme a dohustíme moukou. Mouku nemusíme vážit, přisypáváme od oka, až je těsto dostatečně husté a nelepí. Krok 4: Těsto, podsypané dětskou krupičkou, na vále rozválíme na plát asi půl centimetru vysoký. Potřeme rozpuštěným sádlem a hustě zasypeme dětskou krupičkou. Smotáme jako roládu, kterou přeneseme na plech a svineme jako hada, nebo cik-cak (jak je na fotkách). Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 °C cca 20-30 minut. Krok 6: Upečeného hada nakrájíme, posypeme cukrem, mletou skořicí a přelijeme sádlem (nebo máslem).

TIP: Jak na bramborové těsto

Zveřejněno 17. 11. 2012

Poznámka autorky nofrona

Tento recept připravoval dědeček mé kamarádky. Nedávno mi ho připomněla, tak jsem neodolala a upekla. Nejlépe chutnal u nich na dvorku jen tak, když ho rozmotáváte v ruce ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Hadi"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWnm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Hadi"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWnm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

:-KMarie Svarcova: je to velice dobrý recept. Děláme ho stejně, jen do krupice přimícháme skořici a cukr - krystal . Na sádle nešetřit a dopékat dočervena, spodní část pak krásně křupe. Když jsem chodila do školy, nosily " erteplové tašky" na svačinu všechny děti. Ale na VŠ na koleji nikdy nevydržely dva dny, vždycky mi je spolubydlící snědli.:-D

:-)<3:yes:zajímavý recept, hlavně dětem musí chutnat :-K

Dneska jsem to pekla, použila mleté ořechy od vánočního pečení a musím konstatovat že je to vynikající pochoutka pro zimní odpoledne, vnoučatům chutnalo i k obědu. :-)Hned to hážu do svých oblíbených receptů. Děkuji.

alka1953 2. 5. 2016 19:15
Moje maminka to sypala místo krupice mletými ořechy)))))))))))):-Q

Mockrát děkuji za super recept - jednoduché a výborné. Dětskou krupičku jsem rovnou smíchala s cukrem a skořicí. Výborné teplé i studené.:yes:

stará mama 30. 7. 2014 07:38
To jsem ještě ve svém životě nepekla a bylo to moc fajn a všem doma chutnalo dávám ***** a přeji všem jen tak dále.:-p:-p:-p:-p

Bramborová jídla já mám moc ráda, je to zajímavý recept Nofronko , líbí se mi :yes::yes::-p

:yes:Tisknu recept a ozkouším při nejbližší příležitosti! Miluju sladká, bramborová jídla! :)

Marynka:Díky, pro někoho staré a pro jiné nové:-)

Doma jsme tomu odjakživa říkali erteplové tašky. Rozválené bramborové těsto hodně omastíme sádlem, hustě posypeme směsí krupičky, práškového curu a skořice a svineme jako závin. Pekáč také hodně omastíme - sádlem! Čím víc, tím líp. Krájíme opět jako závin. Na jednu "nohu" závinu se spotřebuje těsto z půl kg brambor. Je to ale úžasně dobré a laciné. Už dávno mě napadlo sem dát "recept", ale bez fotky je to špatné a nemívám na to čas. Stejně jako bramborové placky se škvarkama. Také zde ještě nejsou, jak je dělám já. Ale je to pořád dokola bramborové těsto, jen s krajovými či místními obměnami, tak mi to jako nový recept nepřipadá. Zdravím M

:yes::yes::yes::yes::yes::-K:-D:-))

Jitkas:Moc vám děkuji, vy jste důkaz, že ne všichni neregistrovaní jen rejou:-),

Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde;-) a králíky ani zvěřinu nemá;-)

Všem moc děkuji za milé komentáře:-K

Skvělé,kdysi jsem to jedl a bylo to sypaně krupicí a mákem,dá se tam sypat i opražená strouhanka.Babička místo sádla dávala máslo.Sádlo mi přijde spíše na slano i když......škvarkové cukroví.Dávám bodík a vyzkouším.:yes::-)

My tomu říkali jinak, ale jak? Hmm skleroza pracuje a v kuchařince to nemůžu najít, každopádně mňááám:-p:-p:yes::yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
laciné recepty, těsto na hady, jak uvařit hada, hadi recept, pokrm z hada, laciná jídla, recept na hada, hadi, had recept, recept hadi, bramborovi hadi, recept na hady, recept had, hadi recepty, hadi z těsta, laciné letní recepty, jak upect hada, jidlo z hada, recepty z hada, had recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hrubá, olej, sůl, prášek do pečiva, krupice dětská, sádlo, cukr moučkový, skořice mletá, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu