Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš se slaninou a žampiony

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 490 kJ /
2 507 kcal
Bílkoviny215,86 g
Tuky147,35 g
Vláknina31,63 g
Cholesterol 561 mg
Sodík 3,19 g
Sůl7,90 g
Sacharidy68,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opracované maso a žampiony nakrájíme na větší kostky. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme sádlo, přidáme slaninu a po chvíli cibuli. Vše restujeme do zlaté barvy. Krok 2: Přidáme maso a když se zatáhne, přisypeme papriku a česnek. Zamícháme a zalijeme horkým vývarem. Přisypeme sůl, pepř a kmín. Dusíme pomalu pod poklicí. Krok 3: Když už maso začíná být měkké, přidáme žampiony a mouku rozmíchanou v trošce vývaru. Vaříme pomalu dalších asi 20 minut, do celkového změknutí masa. Krok 4: Podáváme s chlebem, knedlíkem nebo noky.

TIP: Jak připravit klasický hospodský guláš

Zveřejněno 8. 4. 2017

Poznámka autorky mika59

Doporučuji místo slaniny použít libový uzený vepřový bok.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš se slaninou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yWLz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš se slaninou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yWLz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí guláš na žampionech, gulas se slaninou, hovězí guláš na na žampionech, hovezi gulas se slaninou, hovězí na žampionech, guláš se žampiony, guláš s žampiony, hovězi guláš, guláš s cibulí a se anglickou slaninou, žampiony recepty, hovezi gulas se slaninou a zampionama, hovězí guláš zžampiony, žampionový guláš, hovězí guláš v troubě s anglickou slaninou, hovězí guláš z kližky se žampiony, vepřový guláš se anglickov slaninou, hovězí na žampiony a anglické, hovězí maso se žampiony a anglického a, hovězí na žampiony a anglické slaniny, hovězí na zampiony

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, slanina anglická vcelku, žampióny, sádlo, paprika sušená uzená, vývar, mouka hladká, česnek, kmín celý, sůl, pepř cayenský

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu