Velikonoční aspiková vejce
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky. Dochutit a vyladit náplň můžete podle vlastní fantazie.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,97 g |
Tuky | 69,60 g |
Vláknina | 10,82 g |
Cholesterol | 2,24 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 30,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vaječné skořápky umyjeme, na širším konci nožíkem naťukáme malinkou dírku a tu opatrně zvětšíme na průměr cca 2 cm.
Krok 2: Obsah ze skořápek vylijeme do misky a uchováme na pozdější použití. Skořápky důkladně vypláchneme horkou vodou (můžeme si pomoci ukazováčkem, který se do otvoru hezky vejde a dosáhne na dno i do stran) a dáme je vysušit.
Krok 3: Vysušené vnitřky skořápek pomocí štětečku zlehka vytřeme olejem (pro snadnější oloupání) a postavíme je do obalu na vejce.
Krok 4: V kastrůlku zahřejeme okurkový nálev, vmícháme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat.
Krok 5: Mezitím do mísy nakrájíme na velice drobné kostičky šunku a mrkev. Přidáme hrášek a petrželku, vše promícháme a touto směsí pomocí kávové lžičky naplníme vaječné skořápky.
Krok 6: Nabobtnalou želatinu malinko zahřejeme, metličkou důkladně promícháme a nalijeme do naplněných skořápek.
Krok 7: Opačným koncem kávové lžičky můžeme obsah ve skořápkách opatrně promíchat, aby se želatina dostala přes nakrájené suroviny hezky ke dnu.
Dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout, můžeme nechat i přes noc, chutě se lépe propojí. Krok 8: Můžeme také připravit "bílou verzi“ vajíček. Do mísy s nakrájenými surovinami přimícháme 3 lžíce tatarky, nebo majonézy.
Dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout, můžeme nechat i přes noc, chutě se lépe propojí. Krok 8: Můžeme také připravit "bílou verzi“ vajíček. Do mísy s nakrájenými surovinami přimícháme 3 lžíce tatarky, nebo majonézy.
Zveřejněno 12. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Moje poznámka
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 10 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 11 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 8 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 8 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 8 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 10 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 10 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 11 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 11 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 11 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 13 hodinami
Tématické fráze:
vejce v aspiku,
aspiková roláda,
velikonoční recepty,
recept vejce v aspiku,
velikonočni vejce,
tresena buchta,
recept na ruské vejce v aspiku,
vajicka v aspiku,
váječný aspiku,
ruská vejce v aspiku,
aspiky recepty,
recepty vejce v aspiku,
velikonoční aspiková vajíčka,
použití vaječných skořápek,
velikonoční vejce recept,
aspik ve skořápce,
aspiková miska,
velikonoce vejce,
recepty na ruske vejce v zelatyne,
priprava aspiku
Suroviny:
šunka,
želatina prášková,
hrášek sterilovaný,
petrželka,
mrkev,
vejce,
cukr,
ocet,
majonéza,
olej
Komentáře (24)