Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazulica

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 820 kJ /
1 391 kcal
Bílkoviny69,85 g
Tuky35,24 g
Vláknina122,38 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy140,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazuľu namočíme večer pred varením. Dáme ich variť, prvú vodu zlejeme, doplníme čerstvou studenou vodou a vložíme nožičky klobásy, prekrojené napoly. Okoreníme mletým čiernym korením a kmínom. Krok 2: Uvarenú klobásu vyberieme na tanier a pokrájame na kolieska. Ked je fazuľa takmer mäkká, zahustíme zásmažkou z oleja, múky, cibule, prelisovaného cesnaku a oboch paprík. Povaríme ešte 15 minút a pridáme kolieska klobásy. Krok 3: Do misky dáme kyslú smotanu, zmiešame s niekoľkými lyžicami polievky a chvíľu všetko spolu povaríme. Tento postup je dôležitý, aby sa nezrazila kyslá smotana. Ide o vyrovnanie teplôt. Krok 4: Pridáme dalšie 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, rozomnutú majoránku, dosolíme, prikryjeme pokrievkou a polievku odstavíme. Po chvíli dochutíme kryštáľovým cukrom a octom. Podávame horúce s krajcom dobrého chleba.

Zveřejněno 5. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: rodinný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazulica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZzp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazulica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZzp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Pipre, dakujem, táto polievka je neskutočne dobrá, teraz nehovorím len za seba:-))

Stejně, jako Světlana nedávám do podobné fazolačky majoránku, ale zkusím aspoň do mojí porce. Ocet a špetku cukru dávám také. Někdy bez cukru :yes:+11

Dakujem za pekné hodnotenie:-))a budem rada, ak mi napíšete, ako Vám chutila, ak ju odskúšate:-K

:yes::-p:-K

Urcite si udelame, uz ted mam na ni chut :-p. Bodik cislo 8 posilam napred. :yes::-K

Fazolajda vypadá moc dobře.S tím octem neznám,bude to dobré.:yes:

Fazole máme rádi, tak určitě tuto polévku vyzkouším.

Iby, netušila jsem, že máme rádi maďarskou fazolačku...;-)...akorát nedávám majoránku, ale i tak je vynikající...:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
slovenská fazulica, fazolajda, maďarská fazolačka, fazolacka s madarskou klobasou, recept z fazuli, fazulica s klobasou, madarska fazulica, maďarská rajská babicovy dobroty

Suroviny:
fazole červené, klobása maďarská pikantní, cibule, česnek, smetana zakysaná, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř, kmín celý, majoránka, mouka, olej, voda, cukr krystal, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu