Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bratislavská buchta

Pokud máte rádi vláčné a jednoduché moučníky, tento recept je právě pro vás. Mramorová bratislavská buchta je prolitá pudinkem a dozdobená zakysanou smetanou, která jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá opravdu krásně a díky skořici nádherně voní.

Hodnocení receptu je 4,6 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Super MAMA

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 3 hodiny chlazení

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 3 hodiny chlazení)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 35x25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 628 kJ /
3 974 kcal
Bílkoviny94,56 g
Tuky156,92 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 710 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy536,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Důkladně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky. Krok 3: Polovinu těsta nalijeme na připravený plech. Krok 4: Do druhé části těsta přidáme kakao, dobře rozmícháme a rozlijeme cik-cak na světlé těsto. Krok 5: Pudink uvaříme dle návodu na obalu a horký rozlijeme cik-cak na syrové těsto. Krok 6: Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by špejle měla být čistá. Krok 7: Zakysanou smetanu promícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a nalijeme ji na horký koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a necháme alespoň 3 hodiny vychladit v lednici. Krok 8: Vychlazenou buchtu nakrájíme na úhledné čtverce a podáváme.

TIP: 5 tipů, jak správně upéct moučník

Zveřejněno 12. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1VY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bratislavská buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1VY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Bratislavskou buchtu jsem neznala takže děkuji moc za receptík. Měla u nás velký úspěch tak budu dělat podruhé <3

Takové to buchty u nás letí, hlavně syn má rád pudinkové. Moc dobré.:-)

Pecička :yes: Zakysanou smetanu jsem měla 36% tuku :-8, promíchanou s jednou smetanou na šlehání <3
Nedietní, nicméně žravé :-Q

Výborná a rychlá buchta. I dětem velice chutnala a to jsou velmi vybíravé. Přidávám do oblíbených. :yes:

Dala som 2x puding čokoládový a smotanu tiež viac - 850 g, na vrch kakao...

Vžborná <3,dávám bodík :-K:yes:

Vynikající buchta, budu péct častěji. Všem moc chutnalo.:yes:

Těsto se mi zdrclo :-( nevím, kde se stala chyba... jinak moc dobré :D :yes:

Super MAMA: buchtu jsem upekla přesně podle tvého receptu, jen cukru do těsta jsem dala 180 gr., dobu a i ntenzitu pečení jsem také zkrátila, byla by asi hodně vysušená, ale jinak to bude mňamka, je prima odležená.
Dovolila jsem si přidat ti sem dvě fotečky, snad nebudou vadit...;-) a bodík:yes:

Před pečením posypte buchtu pokrájeným ovocem a máte tisící první recept,je jich tu opravdu hodně,ale je moc dobrá tentokrát byla s jahodama a vychlazená osvěží

Tématické fráze:
buchta, bratislavská buchta, buchta z hodně vajec, buchta bez cukru, bratislavska buchta recept, buchty, buchty bez cukru, buchta ze dvou vajec, svěží buchta, jak dlouho péct buchtu, jak dlouho se pečou buchty, buchty s kypřícím práškem, doba pečení buchty, recept na bratislavskou buchtu, buchty s práškem do pečiva, buchta bez vajec, buchta s hodne vajec, recept na buchty, buchta rozbouřené moře, peceme buchty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao holandské, kypřící prášek do pečiva, mléko, pudink vanilkový, smetana zakysaná, cukr moučkový, cukr skořice, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu