Suroviny
Porce: 7 na hlavní chod
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 344 kJ / 2 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 305,04 g |
Tuky | 161,75 g |
Vláknina | 19,32 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 5,54 g |
Sacharidy | 60,50 g |
Postup přípravy
Zalijeme smetanou, vše důkladně nejlépe rukama promícháme a necháme alespoň 2 hodiny v lednici uležet (já nechávám přes noc). Krok 2: Poté do masové směsi přidáme drobně nakrájenou bílou část lahůdkové cibule a opět promícháme. Krok 3: Troubu zapneme na 170°C. Krok 4: Směs rozdělíme na dva stejně velké díly.
Na pracovní plochu položíme potravinovou fólii a na ni dáme první díl masové směsi. Tu pomocí navlhčených rukou rovnoměrně rozprostřeme do obdélníkového tvaru na cca 2 cm výšku. Krok 5: Celý plát posypeme polovinou drobně nakrájené zelené nati z lahůdkové cibule. Poklademe polovinou nakrájeného salámu (kolečka neklademe až ke konci plátu) a poklademe i proužky papriky. Krok 6: Pomocí fólie opatrně svinujeme a zlehka utlačujeme masovou směs do rolády. Z fólie roládu překlopíme do pekáče na jehož dno jsme dali lžíci oleje a zhruba 200 ml vody. Krok 7: Na pracovní plochu dáme druhou potravinovou fólii a stejným postupem zhotovíme druhou roládu. Krok 8: Rolády v pekáči potřeme bílkem rozšlehaným vidličkou, zlehka je osolíme a posypeme celým kmínem.
Vložíme do trouby, stupně ubereme na 160°C a pečeme cca 110 minut. Po půl hodině občas během dalšího pečení přelijeme vypečenou šťávou. Krok 9: Upečené rolády odložíme stranou.
Výpek slijeme do kastrůlku, přidáme plátek másla a silným varem zredukujeme na hustší konzistenci. Krok 10: Část sekané podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem, část jako studené pohoštění s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 29. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná vepřová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwAW
Moje poznámka
Plněná vepřová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwAW
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 1 hodinou
Turecká vejce
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 21 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno před 23 hodinami
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety aglio olio e peperoncino
Sarka1966 před 3 minutami
Pečené kuře
Lucek před 15 minutami
Škvarkové pagáčky
jamara před 16 minutami
Kantonske kure
Marcela0123 před 19 minutami
Kuřecí čína
Blofas před 25 minutami
Hovězí plátky s kapustou a hořčicí
majeva před 29 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Bertas před 37 minutami
Dušená mrkev
Paulika před 50 minutami
Krémová pórková polévka
sarkatuckova34 před 1 hodinou
Bylinková kuřecí jatýrka na víně
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Tématické fráze:
vepřová sekaná,
plnena sekana rolada,
vepřová sekaná recept,
plněná sekaná recept,
plnena sekaná video,
plněná sekaná,
veprova sekaná recepty,
sekaná recept,
plněná vepřová sekaná,
plněná sekaná videorecept,
recept na vepřovou sekanou,
veprova sekana plnena,
sekaná veprova,
vepřové sekaná,
sekaná s vepřovou panenkou,
recepty plněná sekaná,
recepty sekaná,
veprova plněna sekaná,
recept na plnenou sekanou,
sekana pecena v potravinove folii
Suroviny:
plec vepřová,
salám inovecký,
smetana ke šlehání,
cibule lahůdková,
česnek,
majoránka,
kmín drcený,
kmín celý,
paprika čerstvá červená,
pepř,
sůl,
olej,
máslo,
bílek,
fólie,
Komentáře (8)