Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vepřová sekaná

Hodnocení receptu je 4,2 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy bez odležení masa cca 130 minut

bez odležení masa cca 130 minut

Suroviny

Porce: 7 na hlavní chod

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 344 kJ /
2 950 kcal
Bílkoviny305,04 g
Tuky161,75 g
Vláknina19,32 g
Cholesterol 1,18 g
Sodík 2,49 g
Sůl5,54 g
Sacharidy60,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy s mletým masem přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisované stroužky česneku.
Zalijeme smetanou, vše důkladně nejlépe rukama promícháme a necháme alespoň 2 hodiny v lednici uležet (já nechávám přes noc). Krok 2: Poté do masové směsi přidáme drobně nakrájenou bílou část lahůdkové cibule a opět promícháme. Krok 3: Troubu zapneme na 170°C. Krok 4: Směs rozdělíme na dva stejně velké díly.
Na pracovní plochu položíme potravinovou fólii a na ni dáme první díl masové směsi. Tu pomocí navlhčených rukou rovnoměrně rozprostřeme do obdélníkového tvaru na cca 2 cm výšku. Krok 5: Celý plát posypeme polovinou drobně nakrájené zelené nati z lahůdkové cibule. Poklademe polovinou nakrájeného salámu (kolečka neklademe až ke konci plátu) a poklademe i proužky papriky. Krok 6: Pomocí fólie opatrně svinujeme a zlehka utlačujeme masovou směs do rolády. Z fólie roládu překlopíme do pekáče na jehož dno jsme dali lžíci oleje a zhruba 200 ml vody. Krok 7: Na pracovní plochu dáme druhou potravinovou fólii a stejným postupem zhotovíme druhou roládu. Krok 8: Rolády v pekáči potřeme bílkem rozšlehaným vidličkou, zlehka je osolíme a posypeme celým kmínem.
Vložíme do trouby, stupně ubereme na 160°C a pečeme cca 110 minut. Po půl hodině občas během dalšího pečení přelijeme vypečenou šťávou. Krok 9: Upečené rolády odložíme stranou.
Výpek slijeme do kastrůlku, přidáme plátek másla a silným varem zredukujeme na hustší konzistenci. Krok 10: Část sekané podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem, část jako studené pohoštění s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 29. 6. 2017

Poznámka autorky Anna Kocikova

Dobu pečení a stupně berte jako orientační. Každému nemusí péct trouba stejně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwAW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwAW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

hosta : Díky Jitko za smazanou fotku, jen jsem tam plácla fotku nahonem, než Anča dá pak sekačku
Foto i recept pochází z mé stránky Co dnes vaří Iva ?:-K:-K:-K

Drahuško, krásná práce, jen ten lnovecký salám neznám, tady u nás se nic takového nevyskytuje, je to něco jako vysočina?

Aničko,máš tam zatím fotku, až dáš svou,tuto vymaž :-)

hosta: :-8:yes:Fotka mi nevadila,ale když je to úplně jiný recept,ke všemu převzatý z videa na FB,tak jsem i ráda,že to bylo z mých fotek odstraněno:-)Stačí,že je Ivin recept v podobných a to si mylím,že úplně postačí.Děkuji:yes:

Angel 666:Jituško,je to něco jako vysočina,ale jemnější struktury,ale klidně použij šunku,je dobrý i česnekový bok,nebo anglická slanina.Sekané rolády můžeš plnit tím,co dům dál a pořád budou jiné a dobré:yes:

Všem děkuji za zájem:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

To bude dobrota, těším se na fotku..;-):yes::-K

Selhalo několik pokusů o uložení fotek,nenačítají se:-(Až to půjde,dodatečně přidám:-8

Tématické fráze:
vepřová sekaná, plnena sekana rolada, vepřová sekaná recept, plněná sekaná recept, plnena sekaná video, plněná sekaná, veprova sekaná recepty, sekaná recept, plněná vepřová sekaná, plněná sekaná videorecept, recept na vepřovou sekanou, veprova sekana plnena, sekaná veprova, vepřové sekaná, sekaná s vepřovou panenkou, recepty plněná sekaná, recepty sekaná, veprova plněna sekaná, recept na plnenou sekanou, sekana pecena v potravinove folii

Suroviny:
plec vepřová, salám inovecký, smetana ke šlehání, cibule lahůdková, česnek, majoránka, kmín drcený, kmín celý, paprika čerstvá červená, pepř, sůl, olej, máslo, bílek, fólie,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu