Suroviny
Porce: 7 na hlavní chod
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 344 kJ / 2 950 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 305,04 g |
| Tuky | 161,75 g |
| Vláknina | 19,32 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 2,49 g |
| Sůl | 5,54 g |
| Sacharidy | 60,50 g |
Postup přípravy
Zalijeme smetanou, vše důkladně nejlépe rukama promícháme a necháme alespoň 2 hodiny v lednici uležet (já nechávám přes noc). Krok 2: Poté do masové směsi přidáme drobně nakrájenou bílou část lahůdkové cibule a opět promícháme. Krok 3: Troubu zapneme na 170°C. Krok 4: Směs rozdělíme na dva stejně velké díly.
Na pracovní plochu položíme potravinovou fólii a na ni dáme první díl masové směsi. Tu pomocí navlhčených rukou rovnoměrně rozprostřeme do obdélníkového tvaru na cca 2 cm výšku. Krok 5: Celý plát posypeme polovinou drobně nakrájené zelené nati z lahůdkové cibule. Poklademe polovinou nakrájeného salámu (kolečka neklademe až ke konci plátu) a poklademe i proužky papriky. Krok 6: Pomocí fólie opatrně svinujeme a zlehka utlačujeme masovou směs do rolády. Z fólie roládu překlopíme do pekáče na jehož dno jsme dali lžíci oleje a zhruba 200 ml vody. Krok 7: Na pracovní plochu dáme druhou potravinovou fólii a stejným postupem zhotovíme druhou roládu. Krok 8: Rolády v pekáči potřeme bílkem rozšlehaným vidličkou, zlehka je osolíme a posypeme celým kmínem.
Vložíme do trouby, stupně ubereme na 160°C a pečeme cca 110 minut. Po půl hodině občas během dalšího pečení přelijeme vypečenou šťávou. Krok 9: Upečené rolády odložíme stranou.
Výpek slijeme do kastrůlku, přidáme plátek másla a silným varem zredukujeme na hustší konzistenci. Krok 10: Část sekané podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem, část jako studené pohoštění s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 29. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná vepřová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwAW
Moje poznámka
Plněná vepřová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwAW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřová sekaná,
plnena sekana rolada,
vepřová sekaná recept,
plněná sekaná recept,
plnena sekaná video,
plněná sekaná,
veprova sekaná recepty,
sekaná recept,
plněná vepřová sekaná,
plněná sekaná videorecept,
recept na vepřovou sekanou,
veprova sekana plnena,
sekaná veprova,
vepřové sekaná,
sekaná s vepřovou panenkou,
recepty plněná sekaná,
recepty sekaná,
veprova plněna sekaná,
recept na plnenou sekanou,
sekana pecena v potravinove folii
Suroviny:
plec vepřová,
salám inovecký,
smetana ke šlehání,
cibule lahůdková,
česnek,
majoránka,
kmín drcený,
kmín celý,
paprika čerstvá červená,
pepř,
sůl,
olej,
máslo,
bílek,
fólie,
Komentáře (9)
Foto i recept pochází z mé stránky Co dnes vaří Iva ?
Angel 666:Jituško,je to něco jako vysočina,ale jemnější struktury,ale klidně použij šunku,je dobrý i česnekový bok,nebo anglická slanina.Sekané rolády můžeš plnit tím,co dům dál a pořád budou jiné a dobré
Všem děkuji za zájem