Suroviny
Porce: Pro 4 osoby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 530 kJ / 2 039 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,22 g |
Tuky | 90,58 g |
Vláknina | 103,38 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 1,91 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 178,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do cedníku dejte plátky lilku, posypte solí a 20 minut nechte stát.
Krok 2: Opláchněte studenou vodou, nechte okapat a dejte stranou.
Krok 3: Na pánvi rozpalte olej a smažte 1-2 minuty cibuli a česnek.
Krok 4: Přidejte papriky, houby, celer a cuketu a za stálého míchání vařte 3-4 minuty.
Krok 5: Vmíchejte koření a vařte 1 minutu.
Krok 6: Přimíchejte rajčata, rajčatový protlak a bazalku a podle chuti přidejte sůl a pepř.
Krok 7: K přípravě omáčky rozpusťte na pánvi máslo, vmíchejte mouku a smažte 1 minutu.
Krok 8: Sejměte z ohně, přilijte vývar a mléko, vraťte na oheň a přidejte polovinu sýra a hořčici.
Krok 9: Vařte za neustálého míchání, dokud nezhoustne. Vmíchejte bazalku.
Krok 10: Sejměte z ohně a přimíchejte vejce.
Krok 11: Do zapékací nádoby dejte polovinu lasagní. Na ně naklaďte polovinu zeleniny, polovinu rajčatové omáčky a pak polovinu lilku.Postup zopakujte a navrch dejte lžící sýrovou omáčku.
Krok 12: Posypte sýrem a nechte 40 minut péci v předehřáté troubě při teplotě 180°C. Dobrou Chuť.
Zveřejněno 18. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne se směsí zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQq6
Moje poznámka
Lasagne se směsí zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQq6
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 13 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 13 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 13 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Česká houska byla oceněna odborníky jako jedno z nejlepších druhů pečiva. Zaujala i klasická veka nebo jidáše
Pět nápadů, jak využít těstoviny, které zbyly: Skvěle chutnají zapečené se sýrem i uzeným. Hodí se do salátu i do polévky
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Novoroční čočka s uzeným
Trol60 před 4 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 10 hodinami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 12 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 12 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 14 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 15 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 16 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 17 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 18 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 19 hodinami
Tématické fráze:
bezmase lasagne,
zeleninové lasagne recept,
lasagne z cukety,
lasagne s lilkem,
lasagne se zeleninou,
nepredvarene lasagne,
příprava lasagne,
lasagne bezmasé,
zeleninové lasagne,
lasagne cuketa,
lasagne lilek,
lasagne priprava,
lasagne nepředvařené,
rajčatové lasagne,
zeleninové lasaně,
nepředvařené lasagne příprava,
cuketa jako lasagne,
lasane s lilkem,
bezmasé lasagne recept,
lasagne verdi
Suroviny:
lilek,
olej olivový,
česnek,
cibule červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
houby,
celer,
cuketa,
chilli,
kmín mletý,
rajče,
protlak rajčatový,
bazalka čerstvá,
těstoviny lasagne,
sůl,
pepř,
máslo,
mouka,
bujón zeleninový,
mléko,
sýr chedar,
hořčice dijonská,
bazalka čerstvá,
vejce
Komentáře (1)