Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Smetanová omáčka plná zeleniny a s vůní česneku? Že to zní lákavě? Vyzkoušejte recept na kedlubny s mrkví a hráškem na česneku. Je to snadné, rychlé a výborné. Jistě se na rodinném jídelníčku začně objevovat.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 937 kJ /
702 kcal
Bílkoviny27,42 g
Tuky23,93 g
Vláknina31,49 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 263 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy80,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zeleninu na kousky. Krok 2: Máslo rozpustíme na pávni, přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Krok 3: Přidáme zeleninu a osmažíme. Krok 4: Když pustí zelenina vodu, osolíme a přidáme koření. Lehce podlijeme, jen aby se zelenina dusila. Krok 5: Když je zelenina poloměkká, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně a hrášek. Krok 6: Povaříme do měkka. Občas promícháme, aby se omáčka nepřipálila. Hustotu upravíme mlékem. Krok 7: Dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně česnekem a podáváme s vařenými brambory.

TIP: Jak uchovat zeleninu čerstvou - praktické rady

Zveřejněno 28. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAGl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::yes::yes: to si vařím jen pro sebe, mám to ráda jen já <3:-K

Mila mika59 vybornu veceru som mala podla tvojej inspiracie,len som zabudla na mrkvu,a vynechala som muku.urcite bude receptik u mna casto robenny v kuchyni.Pochutila som si,posielam bodiky:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

popoluska340: Jsi zlatá;-) moc děkuji za vyzkoušení a pěknou fotku...:yes: Jsem ráda, že chutnalo...:-K:-K

idealna vecera s volskym okom,alebo varenym vajickom mnaaam.Vecer sa vyhybam sacharidom,ale na obed aj s varenymi zemiakmi bude vyborny.:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Tohle by mi moc chutnalo:yes:

<3<3<3:-K:yes::yes:

<3<3<3:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty z kedlubny, kedlubny recepty, kedlubna recepty, hrášek s mrkvi, recepty z kedluben, kedlubna s mrkví, mrkev s hraskem, mrkev recepty, kedlubna recept, recept na kedlubnu s mrkví, mrkev s hraškem a kedlubnou, recepty kedlubny, kedlubnová omáčka s mrkví, kedlubny s mrkví, mrkev a kedluben recepty, recept kedluben s mrkví, recept hrasek s mrkvi, kedlubny recept, dušené kedlubny s mrkví, recepty hrášekmrkev kedlubna

Suroviny:
kedlubna, mrkev, hrášek mražený, cibule, česnek, smetana 12%, mléko, máslo, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, libeček

Přidat fotografie receptu