Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli, na ni vložíme osolené plátky masa a opečeme je z obou stran, aby se maso zatáhlo.
Krok 2: Podlijeme vodou, přidáme rajský protlak, koření Divočina, cukr a na kostičky nakrájenou zeleninu. Dusíme doměkka.
Krok 3: Jakmile je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozmixujeme.
Krok 4: Nakonec omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Necháme pozvolna provařit.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 16. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
Moje poznámka
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
Nejnovější recepty
Palačinky se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno 29. 4. 2025 14:29
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno 29. 4. 2025 12:38
Čokoládový fondant
Přidáno 29. 4. 2025 09:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 40 minutami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 1 hodinou
Výborná svíčková
Nikki60 před 1 hodinou
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 4 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 4 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 4 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 4 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 5 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 5 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na divoko,
hovězí srdce na divoko,
hovězí na divoko recept,
hovězí kostky na divoko,
hovězí na divoko konzerva,
konzerva hovezi na divoko,
hovězí maso recepty,
recept na hovězí na divoko,
recept hovězí na divoko,
svíčková na divoko,
omáčka na divoko,
hovezi maso na divoko,
hovězí nudličky na divoko,
recepty hovězí na divoko,
hovezi nadivoko,
hovězí kližka na divoko,
hovězí na houbách na divoko,
hovězí na divoko,bramborový knedlík,,
top recepty hovězí na divoko,
hovedzie na divoko
Suroviny:
maso hovězí,
mrkev,
celer,
cibule,
protlak rajčatový,
cukr,
koření divočina,
sůl,
olej,
smetana na vaření,
mouka hladká
Komentáře (118)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, nového koření a zázvoru, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.
Děkuji za super recept
velmi chutná, na ohni ohřátá a to i s chlebem. Kde ty krásné časy jsou Polévky v kostce za 90 haléřů.
No, kdybyste tam vrazila "masox" z DM, tak ti stejní alergici by vám pěli chválu
Hahaha, dřív bylo všechno lepší, že
No, nevím ale jak by to dopadlo, kdybyste uvařila dvě jídla paralelně a dala hodnotit naslepo mančaftu...