Celozrnný wrap s avokádovou pastou, zeleninou a sýrem feta
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 937 kJ / 702 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,70 g |
| Tuky | 31,01 g |
| Vláknina | 13,94 g |
| Cholesterol | 52 mg |
| Sodík | 858 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 69,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce osolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet. Předehřejeme troubu na 200°C.
Krok 2: V misce rozmícháme mouku s vodou, špetkou soli a podrceným římským kmínem a opečeme dvě palačinky. Pečeme pozvolna a občas obracíme. (Jelikož záleží na „suchosti“ mouky, buď mouku přidáme, nebo přilijeme trochu vody, abychom získali lité těsto).
Krok 3: Zelené fazolky zblanšírujeme (vložíme do vroucí osolené vody, jen pár minut povaříme a prudce zchladíme. Rajče rozkrojíme a vyjmeme semínka (zbyde nám jen pevná dužina). Dužinu nakrájíme na drobné kostky. Fetu rozdrobíme.
Krok 4: V misce rozmačkáme avokádo, smícháme se špetkou soli a oreganem.
Krok 5: Lilek osušíme, o obou stran lehce poprášíme sušeným česnekem (sušený je záměrně, čerstvý by mohl zhořknout) a lehce pokapeme olivovým olejem. Dáme péct pod gril, aby lilek změkl.
Krok 6: Na upečené palačinky rozetřeme avokádovou pastu, rozložíme pár plátků lilku, položíme fazolky, rajčata, rozdrobenou fetu a pevně svineme do balíčku.
Zveřejněno 6. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnný wrap s avokádovou pastou, zeleninou a sýrem feta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9Yo
Moje poznámka
Celozrnný wrap s avokádovou pastou, zeleninou a sýrem feta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9Yo
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
pohankovy wrap,
celozrny vrap,
co obsahuje testo na wrap?,
těsto vrapy,
wrap plněny syrem a zeleninou,
vrapy se sunkou a syrem,
wrap z pohankové mouky,
vrapy se zeleninou,
wrap palačinky,
wrap recepty,
jak péct wrap
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
voda,
římský kmín mletý,
sůl,
avokádo,
tvaroh polotučný,
lusky fazolové,
lilek,
sýr feta,
rajče,
olej olivový extra virgin,
koření oregáno,
česnek sušený,
sůl
Komentáře (2)