Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionový guláš s cuketou

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se hodí na rychlý oběd či vydatnou večeři.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 488 kJ /
595 kcal
Bílkoviny20,93 g
Tuky17,65 g
Vláknina27,77 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy74,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z pórku odřízneme zelenou část, kterou necháme na ozdobu a z bílé části nakrájíme tenká kolečka.
Pórek necháme zpěnit v hrnci na rozehřátém sádle. Krok 2: Přidáme nakrájené žampiony, kmín, sůl, pepř a krátce orestujeme. Zasypeme paprikou, po chviličce zaprášíme moukou a promícháme. Krok 3: Zalijeme 1 litrem vývaru, rajčatovým pyré a přisypeme nakrájené brambory a žlutou papriku.
Společně vaříme 5-8 minut. Krok 4: Na závěr přidáme očištěnou a nakrájenou cuketu a kapii. Společně vaříme do změknutí brambor a zeleniny. Krok 5: Dochutíme chilli, kdo chce i česnekem. Naservírovaný guláš posypeme pórkem nakrájeným nadrobno a podáváme s chlebem.

TIP: Kdy je cuketa jedovatá?

Zveřejněno 24. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pDoX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pDoX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Petra Dvor.: Děkuji za vyzkoušení i přidanou fotku:-K:-K

Výborné

Super recept.Lehce upravený.Mňam

děkuji za recept, pochutnali jsme si, jako přílohu jsem dala rýži, česnek na dochucení to určitě chce.

:-)<3:yes::yes: Miládko k tvým receptům nemám co dodat - nádhera :yes: a cokoli jsem zkusila bylo vždy skvělé :yes::-K

Já dělám podobný guláš, ale bez rajčatového pyré a nakládané kapie, ovšem s majoránkou a větším množstvím brambor. Tak díky za inspiraci, vyzkouším uvařit dle vašich instrukcí :-). Bodík dávám předem :yes:

Oskeruska: To mně těší a mám radost, že vám chutnalo..děkuji :-K:-K

Tak dnes jsem uvařila, jen tu nakládanou kapii jsem nedala a je moooc dobrý :-) :yes::yes::-K

misula29: To je krásná zpráva a já děkuji za ni. To potěší..:-K:-K:-K A taky za pěknou fotku..;-)

Dnes jsem připravila k večeři, manžel řekl, že tak dobré jídlo musíme vařit na oběd a ne na večeři :-) Použila jsem poslední dvě malé cuketky ze zahrádky a připravila v lehce ostré variantě, suroviny jsem dávala od oka. Tyhlety jídla z jednoho hrnce miluju! Souhlasím s Valis, Vaše recepty jsou na jistotu a korespondují s mým nastavením chuťových buněk:-Q:yes:

mika59: Není za co . Vaše recepty jsou jistota. A máte krásné fotky :-K:-K:-K

Valis: Mám opravdu radost..moc děkuji..:-K:-K

Tak tohle je velká paráda <3 Chutnalo celé rodině. Ani jsem nečekala , že to bude taková mňamka :-*

Je booooží.Jen jsem místo porku dala cibuli a místo pyré trochu kečupu, místo žluté papriky červenou,a nakládanou jsem nedala.No prostě jsem musela přizpůsobit trochu zásobám doma:-)A kvůli chlapoj jsem dala maso:-)díky za recept:-K<3

volantka: Děkuji moc za zprávu, mám radost..;-):-K Taky děkuji Všem...;-):-K:-K

Dnes uvařeno a skvělé.

Jana Veverová 25. 7. 2017 15:53
Nádhera, už se těším až to budu mít v bříšku.:yes::yes::yes:

<3:yes:

Lehké,stravitelné...mňam :yes:<3;-)

Skvělý nápad a dle surovin i skvělý recept<3:yes:

<3<3:-K:yes:

jemmy: ;-) ;-)Sudet:;-);-) děkuji..:-K

Tématické fráze:
cuketový guláš se žampiony, cuketa recepty, cuketový guláš, recepty z cukety, žampiónový guláš, vaříme s cuketou, gulaš cukety, guláš z cukety, guláš z cukety recept, gulas s cuketou, žampionový guláš recept, guláš recept, recepty s cuketou, cuketové guláš, cuketa recept, varime scuketou, cuketový guláš s houbami, cuketa guláš, cuketa guláš recept, cuketové recepty guláš

Suroviny:
žampióny, cuketa, pórek, paprika čerstvá žlutá, brambory, kapie červená, sádlo, paprika sušená sladká, pyré rajčatové, mouka hladká, vývar zeleninový, koření houbová variace, chilli, sůl, pepř mletý, kmín celý, česnek

Přidat fotografie receptu