Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 433 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,78 g |
Tuky | 9,47 g |
Vláknina | 17,28 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 157 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 49,09 g |
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme cibuli. Když zesklovatí, přidáme celer a petržel a restujeme, až zelenina začíná zlátnout.
Osmaženou zeleninu zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky a rajčata rozkrájená na menší kousky, osolíme a opepříme.
Necháme vařit na mírnějším ohni, až jsou brambory měkké, asi 25 minut. Krok 2: Polévku rozmixujeme, kdo má raději sladší chuť, může dochutit lžičkou cukru. Přimícháme nasekaný libeček a můžeme vypnout.
Podáváme s kostičkami osmaženého pečiva.
Zveřejněno 1. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruselská zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4rwk
Moje poznámka
Bruselská zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4rwk
Nejnovější recepty
Kůzlečí roláda s nádivkou
Přidáno před 31 minutami
Topinky se zajíčky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční lívance
Přidáno před 4 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 4 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 19 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Lubos74 před 1 hodinou
Domácí nudle
Lubos74 před 1 hodinou
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 2 hodinami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 10 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 14 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 15 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 15 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí zeleninová polévka,
bruslská polévka,
zeleninova polevka z rajcat,
bruselská poévka,
bruselskápolévka
Suroviny:
cibule,
celer,
petržel,
rajče,
brambory,
sůl,
pepř,
máslo,
cukr,
libeček
Komentáře (10)