Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová polévka s kuskusem

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 286 kJ /
307 kcal
Bílkoviny12,84 g
Tuky1,51 g
Vláknina10,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy58,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme cukety nakrájené na kousky, zamícháme a zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem.
Přidáme oloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme, přimícháme lžičku kari koření a lžičku harisy a povaříme, až je cuketa měkká. Krok 2: Ponorným mixérem krátce promixujeme, ale jen tak, aby v polévce zůstaly ještě nějaké kousky cukety.
Pak přisypeme kuskus, nasekaný libeček, polévku odstavíme a přiklopíme pokličkou necháme asi 10 minut postát.
Pak polévku zamícháme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.

Zveřejněno 2. 8. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9zBY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9zBY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Neměla jsem kuskus, což jsem zjistila až při vaření, takže jsem dala bulgur. Byla moc dobrá.

Mám nachystané suroviny a právě teď začínám. Jsem na startovní čáře a moc děkuji za typ. U nás doma máme rádi polévky ze zeleniny, vždy se povedou!:-):-) Dávám bodík.

hosta: Děkuju :-K, to jsem moc ráda :-)

Dnes přišla na řadu - je fakt výborná, chválím ještě jednou:yes:

RECEPTIK vyskusany a este 1 mrkvu som dusila s cuketou,odporucam vyskusat,pokvapkala som ju tekvicovym olejom

popoluska340: děkuju za vyzkoušení ;-):-K. Ten dýňový olej je dobrý nápad, já si ho kapu třeba i na květákovou polévku, tady tu určitě taky ještě vylepšil:-)
Děkuji i za fotečku :-K:-K

Dnes jsem polévku uvařila,je moc dobrá,neměla jsem kuskus,tak jsem to nahradila bulgurem;-)díky moc ,přidávám foto.;-)

Simona Skolakova: omlouvám se, že jsem nereagovala dřív, ale dnes jsme se vrátili z krátké dovolené ;-). Děkuji moc za fotku a myslím, že s bulgurem byla stejně prima jako s kuskusem :-)

Tak tady brouzdám a hledám polévečku z cukety,která by mi zaujala a myslím,že tato je ta pravá,zítra vyzkouším a dám vědět.Cuket mám letos hafo.:-D;-)

Dnes jsem varila tuto polevku ,podle Vaseho recepisu. Velmi dobra a urcite ji budu varit casteji.

<3 Moc dobrá polévka .... Z cukety dělám spoustu jídel, ale polévku jsem zkoušela poprvé . A úspěch ...:yes:

Valis a hazel: tak to jsem moc ráda, že recept nezklamal ;-) a děkuji za zprávičky :-K:-K

Receptik sa mi paci,som bezlepkarka tak pouzijem do polievocky pohanku.Ukladam na vyskusanie,musi sa dojest polievka co je uvarena.Cuketu mam doma,tak bude tento tyzden na obedik.:-):-):-):yes::yes::yes:

popoluska340: ;-)

Dnes jsem tuto polévku vařila, byla to premiéra, a je moc dobrá.:-*. Děkuji za recept, určitě budu opakovat, je to další možnost ,jak zpracovat cukety:yes:

Michaela Medkova: děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že recept nezklamal :-)

Taky mám těchto pár talířů po babičce :-). Jinak všem děkuji za milé komentáře :-K:-K

<3Hned bych si dala :-K:yes:

Cuketovou s kuskusem jsem ještě neměla,vypadá dobře:-K:yes:Jituško,také mám po babičce tyto talíře:-)2 plýtké a 2 hluboké:-8

Anna Kocikova: maris: správně obě - talíř jste sebraly mně:-D:-D

Určitě by mi chutnala<3. Jak to, že jsi mi vzala talíř ??:-p:-D

Tématické fráze:
cuketová polévka, polevka s kuskusem, polévky z cukety, cukinova polévka s kuskusem, cuketova polevka recept, cuketova harisa, recept na cuketovou polévku, polévka z kuskusu, dobra cuketova polévka, kuskus do polévky, recepty s kuskusem, polevka s cuketou, recepty s kuskusem polevky, kukus v polévce, kuskus s cuketou, polévka z z kuskusu, polévka skuskusem, polívka z kuskus, polevka s kuskusem, kuskus recepty výborné polévka

Suroviny:
cuketa, cibule, česnek, sůl, pepř, koření kari, koření, olej olivový, kuskus, libeček

Přidat fotografie receptu