Plněné papričky podle mé babičky
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a připravte si doma tuto obědovou klasiku. Podle našeho receptu se vám zaručeně povede.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 568 kJ / 1 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,98 g |
| Tuky | 125,59 g |
| Vláknina | 11,58 g |
| Cholesterol | 619 mg |
| Sodík | 681 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 32,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso osolíme a opepříme, smícháme ho s oloupanou a drobně nakrájenou cibulí, vajíčkem, trochou strouhanky, lžicí hořčice, česnekem. Můžeme přidat i majoránku.
Krok 2: Papriky očistíme a naplníme připravenou směsí, poté je rozmístíme do pekáčku, pokapeme olejem, potřeme rajským protlakem a posypeme nakrájenými rajčaty.
Krok 3: Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 190 °C. Asi po 20 minutách podlijeme vodou a znovu přikryjeme alobalem.
Krok 4: Cca po hodině pečení (od začátku) odstraníme alobal a necháme papriky ještě 30 minut dopéct, aby chytly barvu.
Krok 5: Podle požadovaného množství a konzistence výpeku můžeme znovu podlít, případně přidat další protlak, rajčata.
Krok 6: Hotové papriky můžeme podávat s knedlíkem, rýží, nebo těstovinami, vydatně polité lehce pikantním výpekem.
Zveřejněno 30. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné papričky podle mé babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LG6A
Moje poznámka
Plněné papričky podle mé babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LG6A
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
plněné papriky od babičky,
plněné papriky podle babicky,
letní plněná paprika,
plněné papriky s rajskou podle babičky,
plněné papriky s rajskou od babičky,
plněné pálivé papričky,
plnene papriky jako od babicky,
plněné pálivé papriky,
plněné papriky babicky,
plnene papricky,
recept na plněné papriky podle babičky,
plněná paprika podle babicky,
plněné papriky s rajskou,
plnena paprika od babicky,
slovenské plněné papriky,
plnen paprika recept babiiek,
plněné papriky s rajským protlakem,
papričky recept,
recept papričky,
plněné papriky dle babičky
Suroviny:
paprika čerstvá zelená,
maso mleté,
cibule,
vejce,
hořčice,
česnek,
strouhanka,
protlak rajčatový,
rajče,
pepř mletý,
sůl,
majoránka,
olej
Komentáře (34)
http://www.nasipsi.eu/
Podle mne je lepší když se použijí pálivé papriky, je to pak mírně pikantní.