Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anubis

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V sezoně můžeme do omáčky místo protlaku zpracovat čerstvá vyzrálá rajčata. Plněné papriky podle tohoto receptu se spolehlivě podaří i méně zkušeným kuchařům.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 036 kJ /
1 204 kcal
Bílkoviny114,85 g
Tuky29,40 g
Vláknina13,32 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy116,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve běžným způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout. Krok 2: Papriky zbavíme semínek, opláchneme je a zevnitř lehce osolíme. Krok 3: K mletému masu přidáme uvařenou rýži, jednu jemně nakrájenou cibuli, stroužek utřeného česneku, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Krok 4: Papriky naplníme vzniklou masovou směsí. Krok 5: Druhou cibuli nakrájíme a osmahneme na malém množství oleje. Krok 6: Přidáme rajčatový protlak, krátce ho orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme koření a dobře promícháme. Do tohoto základu vložíme naplněné papriky a dusíme přibližně 30 minut, podle velikosti i déle. Pak papriky vyjmeme a odložíme stranou. Krok 7: Omáčku přecedíme, aby byla hladká, bez koření a cibule. Krok 8: Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, nebo jíškou, a necháme pozvolna za častého míchání minimálně 20 minut vařit. Krok 9: V průběhu vaření omáčku dochutíme cukrem podle chuti a pokud je třeba, dosolíme. Krok 10: Nakonec do omáčky vrátíme plněné papriky a necháme je prohřát. Krok 11: Papriky podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

TIP: Tipy, díky kterým bude vaše rajská dokonalá

Zveřejněno 7. 6. 2012

Poznámka autorky anubis

Pokud narazíte na papriky s hodně tlustou stěnou, může se stát, že půl hodina vaření nebude stačit k úplnému změknutí. Papriky pak můžete nechat ještě chvíli dopéct v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRDL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRDL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

:-)<3:yes: Také máme rádi i když vařím trochu jinak ale o tom vaření je . :-K

Jsem úplný amatér. Všichni říkali - papriky nedělej, to máš na začátek moc těžké. A pak se divili, jak je to výborné a stále mi nevěří, že mi to nedovezli z restaurace :D díky

Já přidávám na konec smetanu a nemá to chybu 🙂 takhle je dělávala moje babička ❤️

Uvarila jsem dle receptu a muzu říct že Dobrý :yes:

Rýži do mletého nedávám a i tak je to vyborne,každý podle své chuti😉 super recept🙂

Gabriella.Kadllecova: presne a zahustit pernikem na strouhani

Já přidala do omáčky ještě 2 špetky skořice a 2 hřebíčky.
Cibuli osmahla na másle místo oleje.
Moje 1.rajska a byla výborná i pro mého přítele
Děkuji za skvělý a jednoduchý recept.:yes::yes:<3:-K

Zkusil jsem, recept je snadný a přehledný. Výsledek byl luxusní, opravdu <3

Naše oblíbené..přidala jsem foto..:)

Děkuji za recept, jsem ráda, že zde naleznu inspiraci :-)

Syrové- uvaří se v omáčce

donnattella.cz 8. 9. 2017 08:13
to maso má byť surové alebo uvarené ked ho miešame s ryžou?

Dnes jsem si vybrala tento recept a byla jsem velmi spokojená,všem chutnalo,pouze jsem vynechala masox.;-):yes:

Skvělá rajská, moc jsme si pochutnali :-) :yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
plněné papriky s rajskou, pečené plněné papriky s rajskou, plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou, plněné papriky v rajské omáčce, recept na plnene papriky v rajske omacce, plnene papriky, rajská omáčka jednoduchý recept, plněné papriky s rajskou v troubě, plněné papriky v troubě, rajská omáčka s plněnými paprikami, paprikový lusk s rajskou omáčkou, rajská a plněné papriky, plněný paprikový lusk v rajské omáčce, plněná paprika s rajskou, paprikový lusk v rajské omáčce, plněné papriky v rajské, plněný paprikový lusk recept, pelnene papriky, plněná paprika v rajské omáčce, plněný paprikový lusk v rajské omáčce recept

Suroviny:
paprika čerstvá bílá, maso mleté mix, protlak rajčatový, rýže, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, tymián, olej, cukr krupice, mouka hladká

Přidat fotografie receptu