Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná tlačenka trochu jinak

I běžné pohoštění můžeme zajímavě naservírovat. Směsí na vaječnou tlačenku můžeme naplnit jadřinců zbavené papriky. Po ztuhnutí nakrájíme na tenká kolečka a barevný pokrm na talíři potěší oko i chuťové buňky každého strávníka.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby tuhnutí

30 min (30 min příprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 2 dávky

2dávky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 748 kJ /
896 kcal
Bílkoviny65,58 g
Tuky67,86 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 1,87 g
Sůl4,26 g
Sacharidy5,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vroucí vodě vaříme vejce zhruba 9 minut, aby byla natvrdo. Necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Nálev z nakládané zeleniny scedíme, zeleninu nakrájíme na kostky a přidáme do misky k vejcím. Salám nakrájíme také na kostky. Přidáme majonézu, mírně osolíme, opepříme a vše promícháme. Krok 3: Z paprik odkrojíme vršky, které pokrájíme na kostičky a přidáme ke směsi. Z paprik odstraníme semínka a vnitřek opláchneme. Krok 4: Nálev ze zeleniny doplníme vodou na 300 ml (já použila nálev z okurek) a vsypeme želatinu. Rozmícháme a necháme chvilku nabobtnat. Pak přivedeme téměř k varu a odstavíme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, vlijeme do směsi a promícháme. Krok 5: Směs nalijeme do paprik, zakryjeme potravinovou fólií a necháme vychladit v lednici. Hotové krájíme na plátky a podáváme.

TIP: Rady na zdobení studeného pohoštěni

Zveřejněno 9. 9. 2017

Poznámka autorky Lenunka

Nevím, jestli tento recept patří do studené kuchyně nebo spíš do zdobení, přece jen nejde ani tak o recept na vaječnou tlačenku, který je tu mockrát, ale spíš o způsob prezentace tohoto jídla. Zvolila jsem první možnost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNN1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNN1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělý recept, který dělám již po několikáté. Všem chutná. Ne vždy plním do papriky i tak je tlačenka výborná.

Na obložených mísách to vypadá báječně. :yes: Budu muset zase udělat. :-*:-K

skvělý, všemi oblíbený recept :) dělám již po několikáté :yes::-)

Dobrý den, přidávám fotečky. Je to moc dobré a hezky to vypadá. :yes:

Super ukládám :-K

MiskaM: díky :-K:-K

Dnes jsem zkoušela a povedlo se :yes::yes: Moc děkuji za inspiraci :-K Přidávám foto, snad Vám to nebude vadit :-)

Jana Hamzova: moc děkuji za milý komentář a krásné fotky:-):-K:-K

Vaječná tlačenka, to je dobrota, ale způsob podávání v paprice mně pobavil :), líbí, dobrý nápad :yes:

Musím se přidat s chválou :-8 krásné, barevné :yes::yes:

Vaječnou tlačenku dělám již dlouho, ale tohle mě tedy nenapadlo. Výborný nápad Lenunko :-K:yes:. V jednoduchosti je krása.:-K

děkuji, moc mě to těší:-):-K

To je opravdu velice fajn nápad<3:-K

Hezký nápad :yes:

všem moc děkuji:-K:-K

Hezký nápad a ten se vždy cení :yes:;-)

krásne - skvelý nápad...:yes:

Líbí se mi;-):-):yes::yes:

<3Skvely napad,urcite vyzkousim,Moc pekna fotecka:-K:yes:

To je výborný nápad, hezký to vypadá a tlačenka se při krájení nerozpadne ,

Tématické fráze:
vaječná tlačenka s moravankou, vaječna tlačenka top recepty, vaječná tlačenka, vajíčková tlačenka s moravankou, top recepty - vaječná tlačenka, vaječná tlačenka z moravanky, vajecna tlacenka v paprice, vaječná tlačenka recept, top recepty vaječna tlačenka, vaječná tlačenka v kapii, vaječná tlačenka se zeleninou, zdobení vajecna tlacenky, vaječná tlačenka top recept, tlačenka jinak, recepty s vaječná tlačenka recept, vaječná tlačenka s moravankou recept, vaječná tlačenka recept s moravankou, nakladana tlačenka, zeleninová tlačenka, vajecna tlacenka dort

Suroviny:
vejce, zelenina nakládaná, okurky sterilované, salám měkký, majonéza, želatina na vaječnou tlačenku, paprika, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu