Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková buchta s tvarohem

Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji můžete znát pod názvem fešák, prošívaná deka nebo himaláje. Upečenou ji máte raz dva a téměř bez práce.

Hodnocení receptu je 4,8 (118×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HladikovaPeta

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 384 kJ /
6 784 kcal
Bílkoviny165,72 g
Tuky262,24 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 813 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy927,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme (máslem, sádlem) a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Do mísy prosejeme cukr, přidáme olej, vejce, mléko a krátce šleháme. Poté přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, kakao a podle chuti můžeme přidat i vanilkový cukr. Krok 3: Ve druhé míse ušleháme všechny ingredience na náplň. Krok 4: Těsto vylijeme a rovnoměrně rozetřeme po plechu, nahoru dáme tvarohovou náplň a lžičkou promícháme, aby vznikly "obláčky". Krok 5: Pečeme v rozehřáté troubě na cca 180 °C přibližně 25 minut.

TIP: Pět tipů, jak správně upéct moučník

Zveřejněno 15. 3. 2013

Poznámka autorky HladikovaPeta

Buchta je rychlá, jednoduchá a vždycky se po ní jenom zapráší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Xnx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Xnx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (105)

Výborná buchta, všichni spokojeni :-) Přidávám fotografie. Recept jsem dodržela přesně a je prostě skvělý, moc děkuji :-D

Pecu po nekolikate a super nikdy nezbyde 😃 pecu akorat dele nez je uvedeno

marepavla: super, někdy zkusím 👌

Včera jsem tuto buchtu brzo ráno pekla, jelikož byla na odpoledne nečekaně nahlášena návštěva :-O rychlá příprava, pečení teda delší ,než uvedených 25 minut, dovnitř jsem dala ještě zavařené meruňky a kapku šťávy.... a vychlazená nemá chybu! <3 už je jen pár kousků :-)

Úvodní komentář je nesmyslný. Jakkoli to může být výborný moučník, není to ani Prošívaná deka, kdy se tvarohem naplní sáček a stříká se na těsto do čtverečků, ani Himaláje, kdy těsto vyleze zpod náplně nepravidelně ve vlnách. Tohle je těsto mramorované tvarohem. Možná ten "Fešák" - tento název neznám, takže ho nemohu rozporovat.

Už se peče. Jen z poloviční dávky na malý plech. Pro mne a manžela to stačí, hlavně pro manžu do práce a chlapi.:-):yes:;-) Milujeme tvaroh a hlavně je to rychlovka.

Skvělá buchta. Po upečení, když se nechá odležet, tak kalaová část víc natáhne tvaroh a je vláčná.

Niko2000: Já do podobných moučníků používám tvaroh z vaničky, dávám o něco méně mléka, ale přidávám ještě jeden vanilkový pudink. :-K

Bohužel se neprovedlo, tvaroh je díky mléku i po 40 minutách pečení tekutý

Potřebovala jsem zdělat tvarohovou náplň z pečení koláčků. Takže se to sem hodilo. Byla super. Místo kakaa jsem dala karobový prášek ( doma jsem ho nějak neměla ). :-)

Dělám často, je to dobrota <3Tuhle už dělávala moje babička, u nás je to tradiční buchta :-D

Dělala jsem trochu jinak :

Těsto:

2 hr.hl mouky
1 hr.cukru krup.
1 hr.mleka
1/2 hr.oleje
2 vejce
1x prášek do pečiva

Náplň

2x tvaroh vanička
1 hr.cukru
1x vanilkový cukr
1x pudink vanilka prášek
2 vejce

1/ 2 hrnku povidel a do nich skořicí, rum

Postup - suroviny na těsto promícháme, na plech vlijeme jen 1/2 dávky
- nalijeme tvarohovou náplň
- na to povidla
- a druhou polovinu restaurace

Péct na 150 st.

fajn recept, nemám ráda hrnkové recepty, často se mi stane, že je cukru víc, nebo těsto řidší, i v letech, kdy jsem neměla váhu vůbec jsem preferovala recepty v gramech.. ale tohle je spolehlivá jednoduchá nouzovka, když fakt už nevím co k snídani, svačině atd.

Děkuji za recept. Na náplň jsem použila vaničkový tvaroh, nedala jsem do něj mléko a místo vajec jen jeden žloutek, přidala jsem jeden vanilkový pudink. Pekla jsem na 150C na horkovzduch 30 min.

To video k tomuto receptu vůbec nesedí :-D

Dala jsem vaničkové tvarohy a do těsta zapracovala nastrouhané jablka:yes:

Skvělý recept na řez k sobotní kávičce :-) Použila jsem celozrnnou špaldovou mouku.

Super recept. Děkuji za inspiraci.:yes:

Děkuji za recept.buchta je božíííííííííí.už jsem jí pekla 2x :-8

Moooc dobrá, děkuji za recept, ukládám si ;-)

Nejlepší <3
Vynechávám vanilkový cukr v těstě a používám extra hořké kakao z Lidlu. Buchta nemá chybu.
Díky za recept :-K

Buchta rozhodne není suchá. Ale dokážu si představit, ze když se nechá dlouho péct v troubě, vyschne.:-* A my máme rádi sladký, takže jsem ji ještě pocukrovala. Je moc dobrá:yes:

Dávám bodík :yes: opravdu skvělá buchta,rychlá,jak to mám ráda a chuťově jedna báseň,a to nejsem nic moc extra kuchařka :-D:-D:-D držela jsem se návodu a povedlo se :yes: zmizela během jednoho dne :-D

Buchta skvělá, jen toho cukru se mi zdálo moc. Ale příště upravím dávku, alespoň pro sebe.:-):-D

Super super super ... pridal jsem fotky a bodku :-K

Buchta se moc povedla,jen jsem dala jeden tvaroh ve vaničce,jednu kostku,méně mléka a méně cukru jak do těsta tak do tvarohu a paráda :-K :yes:

vlachova olga 21. 10. 2017 17:00
Chtě bych napsat,že racept na tu buchtu znám už 30let:-)

Je skvela :-) pridala sem do tvarohu jste pudink a delala sem z tvarohu ve vanicce takze sem to pekla 35 minut misto 25 ale vysledek je uzasnej. Moc dekuju urcite jsem ji nedelala naposledy.;-)

Vážně moc dobré, díky za recept. Možná trochu sladší a to sladím spíš víc, než míň, ale mohly to zpusobit moje hrnkové čachry.

Tedy, ta hrnková metoda je pro mě vyšší dívčí..a to už léta peču bez váhy vše od chleba po cukroví:-).. receptu jsem dělala 1/2 dávky do dortové formy a půl z 3/4 hrnku jsem už raděj odměřila na ml:-D. Olej jsem dala kokosový a do těsta nakrájenou hořkou čokoládu, tak snad to nebude už moc překombinované. Za šest minut jdu ten zázrak zkontrolovat do trouby:-8

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buchta s tvarohem, tvarohova buchta, hrnková buchta, buchta z tvarohu, buchty s tvarohem, tvarohová buchta na plech hrnková, pečeme s tvarohem rychlé, buchta s tvarohem a ovocem, recept na buchtu s tvarohem, peceni s tvarohem, pečeme s tvarohem, hrnková tvarohová buchta s ovocem, buchta s tvarohem a jablky, hrnková buchta s tvarohem a jablky, hrnková tvarohová buchta, buchta se svestkami a tvarohem, buchta na plech s tvarohem, buchta s jablky a tvarohem, recepty s tvarohem, recepty na pečení s tvarohem

Suroviny:
cukr moučkový, olej, vejce, mléko, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá, tvaroh měkký, cukr moučkový, vejce, mléko, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu