Išelské cukroví
Išelské dortíčky nejsou sice nejsnadnější, co se výroby týče, ale zaručeně patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Kakaové těsto s oříšky, výborný máslový krém, čokoládová poleva a navrch křupavá mandle. Dokonalá harmonie.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 579 kJ / 7 787 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,73 g |
| Tuky | 532,44 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 2,39 g |
| Sodík | 416 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 628,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Mouku s cukrem prosejeme a smícháme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto.
Krok 3: Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut v chladu odpočinout.
Krok 4: Včas předehřejeme troubu na 170 °C.
Krok 5: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3-4 mm a vykrajujeme z něj kolečka, která skládáme na připravený plech.
Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 10 minut. Upečená kolečka necháme vychladnout.
Krok 7: Na krém vyšleháme vejce s cukrem nad párou do hustého krému. Mísu s krémem odstavíme z vodní lázně a šleháme do zchladnutí.
Krok 8: Ve druhé míse vyšleháme máslo do pěny, a postupně do něj přišleháme zchladlou vaječnou směs.
Krok 9: Do cukrářského sáčku vložíme kulatou nebo řezanou špičku a naplníme krémem.
Krok 10: Upečená kolečka po dvou spojíme připraveným krémem. Uložíme do lednice, aby krém ztuhnul.
Krok 11: Čokoládovou polevu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Mícháme, dokud se poleva nerozpustí. Vychlazená kolečka namáčíme v polevě a zdobíme oříšky nebo mandlemi.
Zveřejněno 31. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Išelské cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJEq
Moje poznámka
Išelské cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJEq
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
išelské kolečka,
išelské vánoční cukroví,
išlské cukroví,
išilské cukroví,
išelské,
vánoční cukroví išelské dortíčky,
iselske dorticky,
išelské rohlíčky,
išlerské dortíčky,
išilské,
iselska kolecka,
išilské dortíky,
išelské dortíky,
išilské vánoční cukroví,
išilské kolečka,
išlerské cukroví,
išlské rohlíčky,
išelky,
krém na išelské cukroví,
islske vanocni cukrovi
Suroviny:
mouka hladká,
kakao,
cukr moučkový,
máslo,
ořechy mleté,
vejce,
kůra citronová,
skořice mletá,
máslo,
vejce,
cukr krupice,
poleva čokoládová,
máslo,
oříšky
Komentáře (30)
Jj, jak píšete je to blbost...
No, podobně jako s názvem koření: většinou víme wcg, ale stejně se najde tydýt, který napíše kardamon, že
klasicky čokoláda na vaření a trochu 100% tuku. Tak doufám, že vám budou chutnat.
cukroví chci teprve zkoušet, ale ráda bych se zeptala v jaké čokoládě to namáčíte? Děkuji.