Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát s majonézou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí )

K české štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant existuje nespočet, vyzkoušejte tentokrát tu naši. Připravte si bramborový salát s majonézou podle spolehlivého receptu a pečlivě ho hlídejte, aby se stihl v chladu odležet.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 123 kJ /
2 897 kcal
Bílkoviny70,56 g
Tuky221,48 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 4,70 g
Sůl11,13 g
Sacharidy144,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Mrkev omyjeme, oškrábeme a uvaříme ve vodě. Krok 2: Vychladlé brambory nakrájíme na kostičky (lze použít i speciální kolečko s drátky) a vsypeme do mísy. Krok 3: Salám, okurku, oloupanou cibuli a uvařenou mrkev nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy k bramborám. Nakonec přisypeme hrášek. Krok 4: Do mísy přidáme majonézu, ocet, cukr (stačí málo), sůl, pepř, případně trochu hořčice a dobře promícháme. Krok 5: Podle potřeby dochutíme. Nakonec přidáme na kostky pokrájená vejce a ještě zlehka promícháme. Krok 6: Hotový salát dáme uležet do chladu.

TIP: Jak na zdravý bramborový salát

Zveřejněno 16. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Vzhledem k majonéze salát neuchováváme dlouho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát s majonézou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát s majonézou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Já do salátu vejce a hrášek nedávám. Ale k mrkvi ještě petržel a celer - vařený

tak podle videa bych řekla, že se jedná o vlašák, toto nemá s bramborovým salátem nic společného:no::-O

Drcmánek Oldřich: Bežne varím zemiaky v šupke, niektoré jedlá sa bez nich neobídu. A ako Petra, aj mne sa to stlo veľmi zriedka, vždy sú zemiaky v poriadku. Všímaj si, odkiaľ sú tie nekvalitné, a viac od toho pestovateľa nekupuj. Takže nič komické na tom nevidím.;-)

Oldo, mě se stane opravdu výjimečně, že koupím brambory, které nejsou kvalitní... Stalo se mi to za život možná tak 5x. Takže nevím kde je chyba :(

Drcmánek Oldřich 25. 12. 2015 15:47
Prosím poraďte mně, kde se dají koupit brambory, které se dají vařit ve slupce.Naposledy jsem je viděl vařit takto svoji maminku těsně než jsem odešel na vojnu.Podotýkám, že mně je 72 let.Dnešní brambory jsou tak přešlechtěny, že je to samá hniloba a musí se před vařením loupat. Je zajímavé, že i dnes spousta kuchařů (dokonce někteří se považují za mistry)ve svých receptech píše:,,Uvař brambory ve slupce"! Připadá mně to přinejmenším hodně komické.Přejí pěkné vánoce.Olda

mlsny_jazycek 23. 12. 2015 10:25
svoj recept nikomu nedám no skúste pridať malé kocky tvrdého syra a tiež sterilizované šampiňóny krájané stredne veľké

Frantiska:
Jj, první větou jste to trefila perfektně :yes: (cukru podle chuti) :-)
https://www.toprecepty.cz/recept/40195-teply-bramb...

Zobrazit 7 starších odpovědí

tejaja: souhlasím, u nás prostě nejde žádná uzenina, jen hrášek, mrkev, okurka. Táta dřív dával koninu.
Každý si udělejte ten svůj nejlepší salátek a hezký třetí advent ;-);-);-)

Ben Gregor: Až na to, že každý považuje za klasický zemiakový šalát čosi iné.:-D:-D;-)

Ben Gregor 13. 12. 2015 06:38
Klasický bramboroví salát jednoduchý brambor uvařený neloupaný vychlazený plnotučná hořčice pepř sals horská okurka kuřecí salám majonéza sterilizovaná zelenina lžíce olivoví olej panenský jako příloha kuřecí uzené stehno přeje dobrou chutě Ben Gregor.

Je to dobrý,ale věřte nebo nevěřte nejlepší je uvařená čerstvá zelenina(celer,mrkev)než nějaké moravanky....Je to klasika,je to lahodné a není to tak kyselé.Můjtip,samozřejmě každý jsme jiný.:-*

Moje babička byla vyučená ve studené kuchyni a vždycky říkala, že do bramborového salátu žádné vajíčko ani salám nepatří. A dávala kousek opravdu nadrobno nakrájeného jablíčka, je to opravdu lepší :-). A taky dávám malinko cukru. Pak klasika, brambory, uvařená mrkev, cibule (spařuji nebo dávám červenou), hrášek, kyselé okurky, Majolka®, kousek toho jablíčka, sůl, trošičku cukru, plnotučná hořčice a trošku octa. Když se uleží, je výborný, každý, kdo ho jedl byl opravdu spokojený, plno lidí mi i řeklo, že mu chutná víc, než ten od maminky a to je co říct. Když ho dělám, tak do škopku a podělím celou rodinu :-D.

Bramborový salát děláme podobně, veškerou zeleninu včetně zavařených okurek a hrášku máme domácí,dotváří to chuť. Jen si myslím, že v bramborovém salátu nemá být žádný salám ani uzenina. Také jsme zkoušeli jablíčko nebo tvrdý sýr, ale klasika je klasika.

Mátahati 24. 12. 2012 16:15
Jinak bych ještě podotkla, že na tom obrázku to vypadá celkem nechutně a to je tak skvělí. Takže jen poznámka - liddé jedi i očima a toto by je mohlo odradit. :)

Mátahati 24. 12. 2012 16:14
Díky za recept - sice jsem ho trochu upravila,ale i přez to super :yes::yes:;-)

tak delal jsem poprve salat podle tohoto receptu a musim uznat autorky ze je vyborna . Dekuji za recept:yes:

Je to ma premiera a vzhledem,ze je pred Vanocema,jdu do toho:):yes:

tak jsem to zkusil a ten salat jsem si udelal a verte ten salat nevydrzel do druheho dne na obed a prach sproste jsme ho sezhrali jeste ten vecer

Charlí MB 21. 12. 2012 09:46
Budu ho dělat poprvé, tak jsem zvědav jak se mi povede.Jaký sklidím ohlas.

Aneta Dobiasova 24. 11. 2012 20:11
:-D jééé to je dobrýý :yes:

Ano, to je bram.salát.A ne , co dostanete třeba v Budějicích v hospodách.Já nedávám hrášek,a skoro vše strouham.(mrkev syrovou, okurky.Místo majonézy dávám tatarku, zkuste to..Samozrejme přidávám plnotucnou hořčici.Ale ani tak, jak je popsán výše nebude, špatný!!!!!!

Ticholovec483 26. 6. 2012 02:49
Jedná se o klasický bramborový salát, který už dělám téměř 40 let, co se stravuji na vlastní pěst. Vždy jsem s ním sklidil uznání. Uzeninu dávám spíše výraznější, např. klobásku, paprikáš, poličan, určitě na tom nešetřím. Také dávám nadrobno rozkrájený plátkový sýr. Největší odlišnost v mém provedení je v tom, že kořenovou zeleninu nevařím, ale rozstrouhám na nejjemnějším struhadle. Zkuste a uvidíte, že salát je výraznější chuti a ještě plný vitaminu C. Majonézou, nebo tatarkou určitě nešetřím. Mohu všechny ujistit, že si pochutnáte a nebudete už chtít k tomu žádný řízek. Dobrou chuť.

Nooo, už jdu nakoupit suroviny a hned se na to vrhnu, doufám, že se mi povede. :-)

Tento recept mi připomíná salát od maminy,dnes ho budu dělat poprve,tak jsem zvědavá,ale myslím,že na tom není co zkazit. Dávám bodík :-K

chutnal jsem to a uff

ja bydlim uz 20 roku v hollandsku en tento rok budu po strasne dlouhe dobe ten bramborovy salat delat. bohuzel mame tady jine produkty an ja doufam ze se mi to povede.;-)

Zkuste do toho ještě nakrájet na jemno jablko, to je pak lahoda
:yes:

Ten recept se mi moc líbí a jdu ho zkusit. Salát budu dělat poprvé.:-)):yes:

Bramborový sálat mě velice chutnal můžu jen doporučit :-))

kuju

já dělám salát úplně stejně akorád místo octa dávám lák z okurek:-D

Dnes som robila salat na zajtrajsi den, aby sa dobre odlezal..robim taky jednoduchy variant,ale nechcela som to davat ako extra recept, snad nebude vadit, ak to napisem sem..nasekam jednu mensiu cibulku, 4 velke zemiaky, plechovicku kukurice, 2 vajicka uvarene natvrdo, kusok zelenej nasekanej papriky, tatarku, troska horcice, sol, mlete cierne korenie, niekedy pridam uvarenu nasekanu mrkvu ak mam prave uvarenu polievku, tak vyberem z nej

Tak jdu na věc,poprvé budu dělat bram.salát,doufám že se mi podaří.Dám vědět:yes:

Dnes budu dělat bramborový salát poprvé,tak doufám že výběr tohoto salátu nebude špatná volba:-)

Je to v podstatě klasický bramborový salát. Použila jsem tedy moravanku (jak je uvedeno v surovinách jako alternativa), což obvykle nedělám. Salatu to dodalo na pikantnosti. ;-)

Tématické fráze:
bramborovy salat, bramborovy salat recept, bramborový salát podle polreicha, nejlepší bramborový salát, recept na bramborovy salat, recept bramborovy salat, bramborový salát recept nejlepší, domácí bramborový salát, bramboroví salát, klasický bramborový salát, bramborovy salat recepty, domácí majonéza recept, bramborový salát top recepty, bramborovej salát, recepty bramborový salát, salát coleslaw od polreicha, klasický bramborový salát recept, recept na nejlepsi bramborovy salat, salat bramborovy, bramborový salát klasický

Suroviny:
brambory, salám měkký, vejce, okurky sterilované, cibule, mrkev, hrášek, majonéza, ocet, cukr, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu