Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vegan Pavlova s kokosovou šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dejsineco.cz dejsineco.cz

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 166 kJ /
1 235 kcal
Bílkoviny5,20 g
Tuky61,20 g
Vláknina0,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy165,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první jsem večer předem dala do lednice ztuhnout kokosové mléko. Krok 2: Druhý den jsem pomocí sítka dostala ven vodu z cizrny - mělo by jí být těch 110 g.
Pomocí šlehače jsem začala tu vodu šlehat stejně jako bílky. Po pár prošleháních jsem přidala xantanovou gumu a vyšlehala do tuha - díky xantanu to bude hned.. Když byl sníh tuhý, začala jsem postupně po lžících zašlehávat cukr.
Po vyšlehání jsem připravila tři plechy s pečícím papírem. Na každý plech jsem pomocí zdobícího sáčku udělala kruh. Všechny kruhy by měly být stejně velké.
Cizrnové kruhy jsem pekla (sušila) v troubě při 100 °C zhruba 1,5-2 hodiny.
Z plechů jsem je sloupala, až když úplně vychladly. Krok 3: Mezitím jsem vyndala kokosové mléko z lednice a odstranila z něj tu tekutou část (šlehat budeme jen to husté, to tekuté použijte třeba do omáčky).
Potom jsem ho pomocí šlehače vyšlehala jako klasickou smetanu. Po vyšlehání jsem přidala kapku červeného barviva a zašlehala.
Kokosovou šlehačku jsem rozdělila na dvě části a pomocí zdobícího sáčku nanesla na kruhy a slepila.
Svrchu jsem Pavlovu ozdobila ovocem a květinami.

Zveřejněno 16. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vegan Pavlova s kokosovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ooqB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vegan Pavlova s kokosovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ooqB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Listy břečťanu nejsou jediné jedovaté.....květy hortenzie jsou také prudce jedovaté.

casino: Tak to jsem ráda, že nejsem sama ve fotkách s jedovatým břečťanem :-D:-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

Nepovažuji za vhodné dávat na dort sice hezké, ale jedovaté listy břečťanu. :no:
;-) Zrovna před několika dny jsem sem dala odkaz na článek "Vaječný bílek - čím ho lze nahradit"https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4591, který se zabývá "sněhem" z vody , která zbyde po uvaření cizrny. A jak je vidět, tak to i funguje. Dortík je moc hezký.

Krásné, oku lahodí. :-K Ta ozdoba se jí?

Hedwika: ovoce a sedmikrasky jsem snědla :) na zbytek jsem neměla odvahu :):-D

Vypadá jako od cukrářky :-):-*

Dobrutka: wau..tak to děkuji :-):-K:yes:

Zajímavé...:yes:

mika59: díky :-)

zastřelit

Tématické fráze:
vegan kokosky, dort pavlova s kokosem, dort pavlova pro vegany, co jedo vegani, šlehačka z cizrny, veganska pavlova, čím nahradit ovoce na pavlova, zdobící sáček pavlova, dort z kokosove slehacky vegan, cizrna šlehačka, vegan dort tri barev, dort pavlova se šlehačkou, vegan dort, dort pavlova vegan, cizrna se šlehačkou, vegan sníh z fazolí, pavlova dort vegan, vegan jahodový dort s kokosovou šlehačkou, plody břečtanu recept

Suroviny:
cizrna, cukr, xantanová guma, lusk vanilkový, mléko kokosové, potravinářské barvivo gelové, ovoce

Přidat fotografie receptu