Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibuláč - cibulový koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dancicka dancicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 20 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 664 kJ /
4 222 kcal
Bílkoviny147,55 g
Tuky365,28 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 10,69 g
Sůl26,44 g
Sacharidy78,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyválené těsto připravíme na papírem vyložený plech. Krok 2: Na kapce oleje vyškvaříme slaninu a přidáme na větší kousky pokrájenou cibuli. Krok 3: Cibuli necháme zesklovatět, osolíme, opepříme a okmínujeme. Krok 4: Necháme zchladnout a poté vmícháme vajíčka a zakysanou smetanu. Krok 5: Na plát těsta rozetřeme směs a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C. Krok 6: Jakmile začne těsto zlátnout zasypeme směsí strouhaných sýrů a necháme dopéct.

Zveřejněno 29. 1. 2010

Poznámka autora dancicka

Nejlepší je studený k vínečku - návštěvy ho milují a vyžadují ho jak v teplé, tak studené variantě :-)

Inspirace čerpána na mimibazaru/Alice

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibuláč - cibulový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7zD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibuláč - cibulový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7zD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Určite je to super koláč. Ja to skúsim tak, že namiesto cibule dám pór (porek). Myslím, že to bude jemnejšie.

Jozef Meravy: Myslím, že se cibule nemusíte bát, když se podusí, ztratí svoji ostrost. Já tenhle koláč dělávám s kynutým těstem a je opravdu moc dobrý, studený i teplý. :yes:

koláč máme v troubě. už se na něj těšíme! :-))

Jednoduchý a moc dobrý recept :yes: Koláč za chvilku zmizel :-)

:yes: vynikající a rychlý:yes:

Koláč je skvělý, mohu jen doporučit.;-):yes:

Moc děkuji za pozitivní komentáře :-K
Pokud chcete lehkou obměnu, tak použijte kynuté těsto :-) Taky super :yes:

Warronika 26. 1. 2012 11:21
Naprosto báječný recept. Dělala jsem svůj první slaný koláč a jsem ráda že byl tak dobrý. Moc děkuji za recept :-K

:yes: pecka tedy, musim rict!!! Byla jsem moc pochválena, takže dekuji moc!!! pisi si ho do sve kucharky a stane se mym trvalym receptem.....

Včera jsem ho dělala a moc nám chutná! Dobrý receptík!:-)

Právě jsem si recept vytiskla.Hned dnes ho upeču!:-)Myslím, že ná bude chutnat.

Bylo to skvělé a chutné:-):yes:,použila jsem jen jedno těsto.Šťavnaté a nebylo to suché.Omluva za fotečku tu nemám nebyla podle mého gusta nevyvedla se mi.:-/

Pro Kid - přesně tak - jde o to, aby tam bylo více "základu" :-):-8

V receptu je napsáno \\\"2 listová těsta\\\", to je mám spojit v jedno a pak vyválet? :-)

Zase jeden supr receptík:-8ukládám a 14.bodík posílám:yes:

Tak mám hotovo, fotky jsem dodala. Je skvělej děkujuuuu:yes: jen místo anglické jsem dala párečky;-)

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
cibulový koláč z listového těsta, cibulový koláč, cibulový slaný koláč jednoduchý, jednoduchý cibulový koláč, cibulový koláč recept, nejlepší cibulový koláč, rychlý cibulový koláč, cibulový kiš, cibulový koláč listové těsto, cibuláč, cibulový koláč s nivou, cibulový koláč z listového těsta zakysaná smetana, těsto na cibulový koláč, cibulový koláč z kynuteho testa, cibulový koláč kiš, francouzský cibulový koláč z listoveho testa, kynuty cibulovy kolac, cibulový kolač s listovým těstem, recept na cibulový koláč, alsaský cibulový koláč recept

Suroviny:
těsto listové, sýr eidam, sýr niva, slanina anglická, cibule, vejce, smetana zakysaná, sůl, pepř, kmín celý, olej

Přidat fotografie receptu