Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z čerstvých plochých fazolových lusků

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 750 kJ /
3 047 kcal
Bílkoviny144,42 g
Tuky122,07 g
Vláknina94,20 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 358 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy296,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno.
Fazolky uvaříme v osolené vodě tak cca 8-10 min. do změknutí. Přendáme je do ledové vody, prudce zchladíme a nakrájíme na libovolné tvary. Vývar z fazolky si necháme. Krok 2: Na másle krátce osmažíme cibuli (jen do sklovita).
Přidáme mouku a umícháme světlou jíšku, kterou zředíme asi tak polovinou mléka a vývarem. Krok 3: Přidáme obě smetany, trochu cukru, opepříme, osolíme (ale opatrně, vývar je už solený) a vaříme za občasného míchání zhruba 15-20 min. a zároveň dolíváme zbytek mléka.
Přidáme pokrájené fazolky a popřípadě dochutíme solí, citronovou štávou a už jen krátce necháme přejít varem.

Zveřejněno 23. 3. 2018

Poznámka autorky medanek

Já někdy před přidáním fazolek omáčku přeliji přes síto, abych měla jistotu, že tam není nějaká hrudka z mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pv2y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pv2y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc dobré, to mi připomíná moje dětství.

Jo, to mám moc ráda, jenže teď nevidím ty ploché lusky nikde..:-(

Jana Dorazinová-Remková: dobře zásobení zelovocoví Vietnamci, u nás cokoli si vzpomeneš v super kvalitě

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
omáčka z čerstvých fazolek, omáčka z fazolových lusků, fazolove lusky recept, omáčka s fazolových lusků, fazolové lusky recepty, omáčka z fazolových lusků recept, fazolová omáčka, recept fazolové lusky, recept na fazolové lusky, fazolová omáčka recept, fazolkova omáčka z čerstvých fazoli, fazolky na omáčku z čerstvých fazolek, čerstvé fazolky, omáčky recepty, fazolková omáčka se smetanou z cerstvych fazolek, fazolková omáčka z cerstvych fazolek, fazolová omáčka z lusků, omáčka s čerstvých fazolek, recepty omáčky, omáčka s fazolemi

Suroviny:
fazole, fazole, mléko, máslo, mouka hladká, smetana, smetana zakysaná, cibule, pepř bílý, cukr, sůl, šťáva citronová, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu