Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 476 kJ /
353 kcal
Bílkoviny8,19 g
Tuky1,20 g
Vláknina13,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,49 g
Sacharidy71,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí jazyk vaříme v osolené vodě mírně, tak 3-4 hodiny.
Po uvaření jazyk vložíme do ledové vody, okamžitě oloupeme a nakrájíme na 2-3centimetrové plátky. Krok 2: Celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na centimetrové kostky a dáme do kastrolku vařit se smetanou, solí a pepřem. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré. Krok 3: Na pánev dáme všechny ingredience potřebné na omáčku kromě vody a kukuřičného škrobu, necháme rozpustit a spojit. Nakonec přilijeme promíchaný škrob s vodou a krátce povaříme. Je-li potřeba, můžeme přidat ještě trochu vody. Krok 4: Do takto připravené omáčky vložíme nakrájený jazyk a už ho v ní jen prohřejeme. Krok 5: Jako přílohu máme dvě minuty povařenou brokolici, kterou pak orestujeme na másle. Krok 6: Na ozdobu můžeme také použít pár celerových chipsů, které osmažíme na oleji.

Zveřejněno 2. 4. 2018

Poznámka autorky medanek

Touto úpravou dostane jazyk jinou a lepší chuť.

Servírujeme s bramborem, nebo i s knedlíkem.

Jako ozdobu můžeme také použít pár celerových chipsů, usmažených na oleji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG89

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG89

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Skvělý recept. Celerové pyré si výborně rozumí s uzeným jazykem a pikantní omáčkou. Na knedlíček lístek másla a dobrota je na stole. :yes: Přidávám fotku a recept ukládám k rodinným klenotům. Díky za něj.

Všechny Tvé recepty jsou luxusní a tak je to i s tímto. Nádherně prezentované. Já jsem uzený jazyk neviděla již dlouho a také ho máme rádi.:yes:

RubyRom: Moc děkuji Romi, je k dostání běžně v Globusu. Nevím jestli ho máš někde poblíž, ale zkus se podívat.:-):-K:-K

Máš to krásné a nepochybuji i skvělé, jako vždy:-8

Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani, chutnalo všem:-8:-K A nejvíc mně, miluji pikantní a ostré omáčky :-p

Ani jsem nemusela recept rozkliknout, jen podle obrázku jsem poznala, že je Váš. Nádhera. Uzený jazyk milujeme.:-K:-K

hospodyne: Děkuji, také ho máme moc rádi :-):-K

Krásný receptík a nádhera na talíři,to je jak z Alcronu;-):yes:

Simona Skolakova: Moc děkuji :-):-K

Tématické fráze:
uzený hovězí jazyk recept, uzený hovězí jazyk recepty, uzený hovězí jazyk, hovězí jazyk recept, hovězí jazyk recepty, hovězí jazyk, uzený jazyk recept, hovězí jazyk recept v sojové omáčce, uzený jazyk, hovězí uzeny jazyk, omáčka demi-glacé, hovězí jazyk s černou omáčkou, uzeny hovezi jazy na omacku, omacka demi glace, uzený jazyk s omackou, pokrmy z uzeného jazyka, hovězí jazyk, recept, recept z hovezího, uzený jazyk omacky, recept na hovězí jazyk

Suroviny:
jazyk uzený, celer, smetana na vaření, sůl, pepř bílý, kečup sladký, omáčka sojová, cukr třtinový, omáčka chilli, česnek, demi glace, škrob kukuřičný, sůl, pepř, voda, brokolice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu