Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 476 kJ / 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,19 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 13,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 8,49 g |
Sacharidy | 71,00 g |
Postup přípravy
Po uvaření jazyk vložíme do ledové vody, okamžitě oloupeme a nakrájíme na 2-3centimetrové plátky. Krok 2: Celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na centimetrové kostky a dáme do kastrolku vařit se smetanou, solí a pepřem. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré. Krok 3: Na pánev dáme všechny ingredience potřebné na omáčku kromě vody a kukuřičného škrobu, necháme rozpustit a spojit. Nakonec přilijeme promíchaný škrob s vodou a krátce povaříme. Je-li potřeba, můžeme přidat ještě trochu vody. Krok 4: Do takto připravené omáčky vložíme nakrájený jazyk a už ho v ní jen prohřejeme. Krok 5: Jako přílohu máme dvě minuty povařenou brokolici, kterou pak orestujeme na másle. Krok 6: Na ozdobu můžeme také použít pár celerových chipsů, které osmažíme na oleji.
Zveřejněno 2. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AG89
Moje poznámka
Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AG89
Nejnovější recepty
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 1 hodinou
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 5 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 17 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 8 minutami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 34 minutami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 1 hodinou
Máslový mazanec
P@cka před 2 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 2 hodinami
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 13 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 15 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 15 hodinami
Tématické fráze:
uzený hovězí jazyk recept,
uzený hovězí jazyk recepty,
uzený hovězí jazyk,
hovězí jazyk recept,
hovězí jazyk recepty,
hovězí jazyk,
uzený jazyk recept,
hovězí jazyk recept v sojové omáčce,
uzený jazyk,
hovězí uzeny jazyk,
omáčka demi-glacé,
hovězí jazyk s černou omáčkou,
uzeny hovezi jazy na omacku,
omacka demi glace,
uzený jazyk s omackou,
pokrmy z uzeného jazyka,
hovězí jazyk, recept,
recept z hovezího,
uzený jazyk omacky,
recept na hovězí jazyk
Suroviny:
jazyk uzený,
celer,
smetana na vaření,
sůl,
pepř bílý,
kečup sladký,
omáčka sojová,
cukr třtinový,
omáčka chilli,
česnek,
demi glace,
škrob kukuřičný,
sůl,
pepř,
voda,
brokolice
Komentáře (9)