Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové placky

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Zeleninové placičky se snad dají udělat z čehokoliv. Kedlubny nesají vlhkost, proto je zde jako pojivo použit strouhaný sýr a zakysaná smetana. Placičky jsou velmi dobré a dají se jíst teplé i studené.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 921 kJ /
698 kcal
Bílkoviny43,44 g
Tuky38,86 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 405 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,90 g
Sacharidy40,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šunku nakrájíme nadrobno. Kedlubnu nastrouháme na hrubo. Přidáme smetanu, vejce a všechny zbývající suroviny. Vymícháme těstíčko, které by nemělo být tekuté. Krok 2: Mouku přidáváme postupně, do konzistence malinko hustšího bramborákového těsta. Krok 3: Lžící klademe do rozehřátého tuku kopečky a upravíme je do placiček. Smažíme z obou stran do zlatova. Krok 4: Hotové placky odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Dobré jsou teplé i studené.

TIP: Kedlubny - nejlepší recepty

Zveřejněno 7. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG49

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG49

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: Výborné, dělávám :-K

Recept je super jen jsem neměla jiný sýr než nivu a přidala na zahuštění ještě asi lžíci strouhanky. Děkuji za recept<3

Máme hodně kedluben, tak jsem z nich také smažila tyto placky. Chválím a určitě ještě udělám.:yes::-K

Vypadá to výborně a lákavě...určitě vyzkouším:yes:

:-*:yes:

Tématické fráze:
recepty z kedlubny, kedlubny recepty, kedlubna recepty, kedlubove placky, kedlubny recept, recept z kedlubny, kedlubna v receptech, placky z kedluben, kedlubnove placicky, kedlubnové pkacky, placky s kedluben, kedlubnove recepty, kedlubnové placky pecene na plechu, kedlubna,recepty, recept na přípravu kerlubů, recepty na kedlubny, placky z kedlubny z troubě, placky kedlubma, kedlubnove placky z trouby, recepty kedlubna

Suroviny:
smetana zakysaná, kedlubna, šunka, sýr strouhaný, mouka hladká, vejce, česnek sušený, bylinky, sůl, pepř mletý, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu