Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-jablečný džem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 602 kJ /
1 817 kcal
Bílkoviny5,50 g
Tuky3,23 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy430,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody opláchneme , necháme okapat a buď je nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 2: Připravené ovoce vložíme do hrnce a přidáme obsah balíčku Gelfix smíchaný se dvěma lžícemi cukru. Za stálého míchání zhruba 1 minutu povaříme. Následně přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Případnou pěnu odebereme. Krok 3: Ihned plníme do připravených předehřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme zhruba na 5 minut dnem vzhůru. Pak zase obrátíme. Po vychladnutí a ztuhnutí obsahu sklenice uložíme.

Zveřejněno 21. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-jablečný džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBP5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-jablečný džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jablečný džem recept, recept na jablecny dzem s kousky hrusek, recepty na vaření džemů, jahodovo jablečný džemem, jablecny dzem s gelfix, jablečny džem, jahodovy dzem s jablky, rybízovo jablečný džem, dr.oetker džem rebarbora a jablka, jablecny dzem dr. oetker 3 v 1

Suroviny:
jahody, jablko, gelfix, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu