Postup přípravy
Okurky napícháme vidličkou (stačí 3x z jedné a 3x z druhé strany) a naklademe do sklenic.
Přidáme do každé sklenice dvě kolečka křenu a dva stroužky česneku. Krok 2: Připravíme nálev - množství dle potřeby, poměr je 40 gramů soli na jeden litr vody.
Pořádně rozmícháme a zahřejeme (ne do varu, stačí cca 70 stupňů Celsiových). Krok 3: Teplý nálev nalijeme do sklenic a pořádně uzavřeme. Chladnutím se víčka ještě přicucnou.
Necháme v komoře či chladné spižírně odstát minimálně 3 týdny .
Poté dle libosti žereme. Mělo by to vydržet dlouho...
Zveřejněno 17. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Qasháky ala Babilon- kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
Moje poznámka
Qasháky ala Babilon- kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
Nejnovější recepty
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 16 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno 14. 4. 2025 08:00
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 1 hodinou
Květákový mozeček
vervla před 1 hodinou
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 4 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 13 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 17 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 18 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 18 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 18 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 19 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 19 hodinami
Tématické fráze:
pomer vody a soli na kvašáky,
skladování kvašáků,
uchování kvašáků,
kvašáky z jižní moravy,
kvašáky recept,
kvašáky,
okurková pout bzenec,
postupně přidávat okurky na kvašáky,
prave kvašáky,
domaci kvasaky uchovani,
kvašáky za studena,
pomer soli a vody na kvasaky
Suroviny:
okurka čerstvá,
česnek,
křen,
sůl,
voda,
Komentáře (7)