Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánský bůček

Hledáte nápad, jak připravit ten pěkný bůček, co se na vás smál z vitríny v obchodě? Pak ho zkuste pěkně naložit do bylinek a pomalu upéct. Věřte, že s tímhle receptem neuděláte chybu a zazáříte.

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 6 hodin + 3 hodiny naložení

6 hodin + 3 hodiny naložení

Suroviny pro 1

3-4 porce

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 492 kJ /
1 791 kcal
Bílkoviny77,13 g
Tuky150,30 g
Vláknina14,79 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 564 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy28,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček - nejlépe bez kosti - potřeme olivovým olejem ze všech stran. Krok 2: Do misky dáme rozmarýn, tymián, oregano, sušený česnek, česnek nakrájený na mini kostičky, chilli koření, sůl a nakrájenou cibuli. Promícháme, vytvoříme hustou jakoby pastu. Tou bůček ze všech stran potřeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat v lednici. Krok 3: Namarinovaný bůček vložíme do pekáčku, přilijeme 1 dl vody, přikryjeme alobalem a pečeme na 80 stupňů cca 5-6 hodin. Můžeme pochopitelně použít pomalý hrnec. Krok 4: Po zhruba 5 hodinách odstraníme alobal a pečeme na 180 stupňů ještě asi 30 minut na barvu. Krok 5: Bůček můžeme podávat k zelí a knedlíkům, ke špenátu, popřípadě jen tak s chlebem.

TIP: Jak na domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 5. 8. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánský bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4kE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánský bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4kE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Vynikající. Teplý i studený. Nemá chybu.

Patrik581102: Díky, to mne těší :-)

A můžu pekáč namísto alobalu přiklopit horním víkem (který jsem bohužel naneštěstí dostal při zakoupení spodní části pekáčku ) ?
A nebo mám striktně trvat , aby mě v prodejně namísto horní části pekáčku dali ruličku alobalu ?
Toť zásadní otázka ;-)
Ale jináč to vypadá fakt "chutně" !
:-8

cekrops: :-D jasně, že můžeš!!! Já nemám poklici na pekáček :-)

:-K Dnes jsme byli mimořádně sami s manželem, ale třebaže bůčku bylo víc jak půl kila, moc na studeno nezbylo. Výborný.:yes::yes:

hospodyne: To mne moc těší!!! :-)

nádhera:-K:yes:

Doporucuji na marinadu smichat sul, bylinky, cesnek s olejem (urcite bych nedala oregano, ale zamenila ho za salvej + kousek bobkoveho lisu). Timto potrit bucek, nechat ho marinovat a na podliti (misto vody), pouzit bile vino. Urcite vice toskanske ;-)

bofinka: Možná, ale šalvěj doma nemám. Bílé víno by nebylo na škodu;-)

Bôčik nie je moja platforma, ale keby som ho jedla, tak si ho určite urobím podľa tohto receptu. Dostali ma bylinky. :-D

tejaja: asi ano, můj syn bylinky nemá rád a napsal mi, že je skvělý :-8

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
sušený bůček, bucek, bůček recept, sušený bůček recept, recepty z bůčku, bůček recepty, recept na bůček, recept na sušeny buček, bůček sušený, sušený bůček recepty, pečený vepřový bůček, recepty buček, sušený bůček doma, recpty z bucku, co je bůček, bůček v receptech, bucek suseny recept, sušený bucek v soli, sušený bůček v lednici, bucek podle v itálii

Suroviny:
bůček vepřový, olej olivový, rozmarýn, tymián, koření oregáno, česnek sušený, česnek, cibule, koření chilli, sůl

Přidat fotografie receptu