Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 488 kJ / 1 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,13 g |
| Tuky | 138,83 g |
| Vláknina | 17,52 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,44 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 56,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žlázy nakrájíme na silnější plátky a ty pak překrájíme na nudličky.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek nadrobno, slaninu, cuketu a papriku na širší špalíčky. Krok 2: Do hrnce dáme nasucho orestovat slaninu. Až začne mírně zlátnout, přidáme cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme 3 minuty.
Přidáme žlázy, promícháme a restujeme cca 10 minut dokud nepustí vodu. Krok 3: Poté necháme silným varem vodu vyvařit. Zasypeme mletou paprikou a rychle promícháme. Přidáme cuketu a papriku, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovou šťávou. Krok 4: Pod pokličkou dusíme na slabém plameni 15 minut. V troše studené vody rozmícháme solamyl a pokrm zahustíme. Provaříme 2 minuty a podáváme.
Jako příloha se hodí těstoviny nebo rýže.
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek nadrobno, slaninu, cuketu a papriku na širší špalíčky. Krok 2: Do hrnce dáme nasucho orestovat slaninu. Až začne mírně zlátnout, přidáme cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme 3 minuty.
Přidáme žlázy, promícháme a restujeme cca 10 minut dokud nepustí vodu. Krok 3: Poté necháme silným varem vodu vyvařit. Zasypeme mletou paprikou a rychle promícháme. Přidáme cuketu a papriku, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovou šťávou. Krok 4: Pod pokličkou dusíme na slabém plameni 15 minut. V troše studené vody rozmícháme solamyl a pokrm zahustíme. Provaříme 2 minuty a podáváme.
Jako příloha se hodí těstoviny nebo rýže.
Zveřejněno 7. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VMQ9
Moje poznámka
Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VMQ9
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
býčí žlázy,
recept na býčí žlázy,
recepty na býčí žlázy,
býčí žlázy recepty,
recept na žlázy,
byci koule na zelenině,
býčí žlázy recept,
recepty na byčí žlázy na na pivu,
top recepty na býčí žlázy,
byci zlazy na zelenině,
příprava býčích žláz,
recepty z býčích zlaz
Suroviny:
býčí žláza,
slanina anglická,
cuketa,
šťáva rajčatová,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
olej,
paprika sušená sladká,
solamyl,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (4)
a manžel narazí na mražené,tak vždy koupí do zásoby