Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustičkový guláš

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie402 kJ /
96 kcal
Bílkoviny3,08 g
Tuky0,40 g
Vláknina9,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy17,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce oleje opečeme na kolečka nakrájenou klobásu. Když je opečená, vyjmeme ji a na výpeku opečeme cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájený celer a na čtvrtky nakrájené kapustičky. Vše mírně osolíme a můžeme, pokud máme rádi, přidat i čili papričku. Krok 2: Opékáme na mírném ohni asi 10 minut, pak přidáme sladkou papriku a zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem. Krok 3: Do hrnce ještě přihodíme česnek, bobkový list, bylinky a zpět opečenou klobásu. Vaříme asi 10-15 minut, do změknutí. Krok 4: Polévku pak zahustíme protlakem a už jen krátce provaříme.
Podáváme s chlebem a lžičkou zakysané smetany.

Zveřejněno 9. 10. 2018

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept je ze stránek "PROŽENY", ale já ho mám od souseda, se kterým se potkáváme denně cestou na nákup a vzájemně kujeme, co budeme vařit :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4Jy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4Jy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

...růžičková kapusta je hodně zdravá, jenže mě tak nechutná, jinak recept bezva.:-)

hanydo: Kapustičky někdo ano někdo ne....co zkusit "kapustičky na zádíčka" pana Cuketky? Očistíme ty kulaté potvůrky, rozpůlíme, vyřízneme košťálek, na pánvi rozehřejeme máslo, nešetříme, bříškem do másla, cca 5 minut do zlatova, pak otočíme na zádíčka, vypneme plamen, osolíme, přikryjeme pokličkou a chvíli necháme... Třeba by v tomhle hezkém receptu byly po přidání až na talíř dobré????

Tématické fráze:
kapustičkový guláš s klobáskou, madarska kapustickova

Suroviny:
cibule, celer, mrkev, kapusta růžičková, česnek, paprika sušená sladká, tymián, majoránka, rozmarýn, bobkový list, masox, protlak rajčatový, pepř, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu