Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásový guláš se zelím (bez mouky)

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 739 kJ /
655 kcal
Bílkoviny16,51 g
Tuky29,94 g
Vláknina27,93 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 3,26 g
Sůl8,05 g
Sacharidy69,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, klobásy na kolečka a papriku na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a přidáme česnek. Po chvilce přihodíme klobásy a také je opečeme. Krok 2: Přisypeme papriku a po krátkém zamíchání přidáme protlak a pokrájené zelí bez nálevu. Zalijeme vývarem, přimícháme koření a chilli papričku. Brambory nastrouháme na jemno a přidáme k zelí. Krok 3: Vaříme pomalu do změknutí zelí. Před koncem vaření dochutíme, případně dokyselíme nálevem ze zelí a cukrem. Nakonec vmícháme smetanu a už jen prohřejeme.
Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 9. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Recept je vyskusany,ale ja som dala hlavkovu kapusu,a bolo to vyborne,ale uz mam doma aj kyslu kapustu,tak cez tyzden je v plane s kyslou uvarit:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K

PALIKA Skutecne nema? A ja se vzdy domnival, ze hlavni rozdil mezi gulasem a segedynem je prave to kysele zeli a kysela smetana. Vy asi delate segedenyn bez techto prisad, ze? Dejte nam reept, prosim, rad se poucim.

Paul Sulc: Jenže ne každé jídlo, ve kterém se nachází kyselé zelí, lze nazývat segedínem! Do segedínu určitě nepatří brambory, zeleninová paprika ani rajský protlak. Tohle je prostě jiné skvělé jídlo. ;-)

Vypada to fantasticky, bajecny vynalez kulinarskeho umeni, brzo zkusim. Ale proc to nenazvat jednoduse: Klobasovy segedyn. Ci burtovy segedyn.

Paul Sulc: Protože to se segedinem nemá nic společného :-)

Receptik sa mi paci a ukladam na vyskusanie,nie vzdy mam chut na maso,ale s klobaskou mi to urcite bude chutit:yes::yes::yes:

To vypadá moc dobře a i dobře tu může chutnat hned ukládám receptík :yes: :-K

MiskaM: Děkuji Moni :-K

Tématické fráze:
klobásový guláš, klobaskovy guláš recept, klobásovy guláš recept, klobaskovy guláš recepty, klobaskovy gulas, guláš se zelím, guláš klobásový, vařené zelí bez mouky, klobaskovy bramborovy gulad, zelí s guláš s klobásou, recept klobasovy gulas, klobasogulas, recept na klobásový guláš, klobásový guláš se zeím

Suroviny:
klobása, cibule, česnek, zelí kysané, paprika čerstvá zelená, brambory, sádlo, paprika sušená sladká, protlak, smetana zakysaná, vývar, chilli paprika čerstvá, kmín celý, sůl, pepř, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu