Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 474 kJ / 7 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,81 g |
Tuky | 309,44 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 2,01 g |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 956,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najprv pripravujem vždy medové cesto. Múku preosejem, pridám k nej prášok do pečiva. Do rajnice dám masť, cukor a med a dám nad parou roztopiť. Keď je všetko roztopené, pridám mlieko, škoricu, sódu, vajce a túto hmotu pomaly po častiach pridávam k múke a zamiešavam. Napokon pridám smotanu a vypracujem nelepivé cesto. Cesto rozvážim na 3 rovnaké časti a priamo na papieri ho rozvaľkám na veľkosť plechu 27x37 cm. Rúru nechám vyhriať na 180°C a pečiem ich po 6 min. Upečené pláty ukladám na seba, aby sa nevysušili, kým ich budem plniť.
Krok 2: Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne vmiešam. Cesto vylejem na papierom vystlaný plech a zarovnám. Pečie sa tak isto na 180°C 10 min. Oba korpusy robím rovnako a nechám ich po upečení chladiť na mriežke.
Krok 3: Pripravím krém: V rýchlovarnej konvici nechám zovrieť 600 ml vody a touto zalejem čiernu instantnú kávu. Keď vychladne, pridám k nej Zlaté klasy a 50 g cukru a uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladiť.
Namiesto cukru som dnes použila na skúšku ako náhradu med. Maslo s medom som vymiešala a pridávala po lyžici vychladnutý kávový puding. Napokon som do krému pridala škoricu a vajcový likér a krém som rozdelila na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť. Krok 4: Napokon som zostavila koláč. Na podnos som položila medové cesto, natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom a na to som natrela prvú časť krému. Zakryla som ho piškótovým korpusom. Piškótový korpus som natrela horúcim lekvárom, potrela som ho druhou časťou krému a položila som na krém medový plát.
Medový plát som natrela horúcim lekvárom, potrela treťou časťou krému a zakryla som ho druhým piškótovým plátom. Piškótový plát som natrela horúcim lekvárom, položila posledný krém a zakryla som ho posledným medovým plátom. Navrch som dala papier na pečenie a 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila kávovú polevu miešaním práškového cukru a pridávaním čiernej kávy, kým nezačala hmota hustnúť. Potom som poliala povrch koláča a dala stuhnúť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Nie je nutné zdobenie, ale ja som pridala do šľahačky mletú zrnkovú kávu a ozdobila som povrch ružičkami.
Namiesto cukru som dnes použila na skúšku ako náhradu med. Maslo s medom som vymiešala a pridávala po lyžici vychladnutý kávový puding. Napokon som do krému pridala škoricu a vajcový likér a krém som rozdelila na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť. Krok 4: Napokon som zostavila koláč. Na podnos som položila medové cesto, natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom a na to som natrela prvú časť krému. Zakryla som ho piškótovým korpusom. Piškótový korpus som natrela horúcim lekvárom, potrela som ho druhou časťou krému a položila som na krém medový plát.
Medový plát som natrela horúcim lekvárom, potrela treťou časťou krému a zakryla som ho druhým piškótovým plátom. Piškótový plát som natrela horúcim lekvárom, položila posledný krém a zakryla som ho posledným medovým plátom. Navrch som dala papier na pečenie a 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila kávovú polevu miešaním práškového cukru a pridávaním čiernej kávy, kým nezačala hmota hustnúť. Potom som poliala povrch koláča a dala stuhnúť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Nie je nutné zdobenie, ale ja som pridala do šľahačky mletú zrnkovú kávu a ozdobila som povrch ružičkami.
Zveřejněno 16. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Ladislav
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDl4
Moje poznámka
Řezy Ladislav
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDl4
Nejnovější recepty
Mini tiramisu
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky III
Přidáno před 19 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno 8. 4. 2025 10:02
Andělská čokoláda
Přidáno 8. 4. 2025 07:01
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Holandský mletý řízek se sýrem
Vokro před 58 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Janet.P před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Lubos74 před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
janickajan před 2 hodinami
Kuřecí prsa na paprice
Ivcaaa před 2 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Radka61 před 4 hodinami
Kuřecí maso v celerové omáčce
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
El.Magios před 5 hodinami
Těsto na pizzu
El.Magios před 5 hodinami
Piškotový dort potažený falešným marcipánem
Zemoska před 11 hodinami
Tématické fráze:
rezy s tva,
hladká mouka výběrová,
izabella řezy,
krém ladký,
krem na rezy podle cukrářů
Suroviny:
mouka hladká výběrová,
sádlo,
med,
mléko,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
skořice,
soda jedlá,
vejce,
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká výběrová,
soda jedlá,
voda,
káva instantní,
skořice,
cukr,
máslo,
med,
zlatý klas,
likér vaječný,
cukr moučkový,
káva černá,
jahodová marmeláda
Komentáře (4)