Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 513 kJ / 1 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,20 g |
| Tuky | 129,70 g |
| Vláknina | 20,19 g |
| Cholesterol | 651 mg |
| Sodík | 627 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 35,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny.
Krok 2: Cibuli a zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a na másle osmahněte do zlatova. Přidejte koření a sherry. Maso vyjměte, vykostěte, kosti vařte dalších 60 minut.
Krok 3: Vychladlé maso nakrájejte na malé kostičky. Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá. Vložte maso, zahřejte, ochuťte a podávejte.
Zveřejněno 6. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vývar z volské oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40y1
Moje poznámka
Vývar z volské oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40y1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
vývar neloupaná cibule,
polévka z volské oháňky recept
Suroviny:
oháňka hovězí,
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
pórek,
rajče,
máslo,
pepř celý,
bobkový list,
koření hřebíček,
sůl,
česnek,
tymián,
sherry
Komentáře (6)
No co?
No vyhodit, že
Stojí psáno: "Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá."
" maso nakrájejte na malé kostičky."
No, někde jste se patrně sekl, že
Litr vody? Tož to bude síla!
Ale líbí se mi, že nepočítáte pepř po kusech
***
Není nezbytné do VÝVARŮ zeleninu krájet...
...a cibule se vaří NELOUPANÁ
***
OT
Na oddělení tuku se dá koupit konvička
https://www.google.cz/search?ei=-1rhW-vsAcrIwALX5p...