Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglické palačinky

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anete anete

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min +30 minut nechat odstát

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, +30 minut nechat odstát)

Tenké a chutné palačinky podle anglického receptu si zamilujete. Zvládne je každý. Navíc je smažíme nasucho bez oleje. Hotové anglické palačinky doplníme oblíbeným džemem, čokoládou, ořechy, šlehačkou apod.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 437 kJ /
1 299 kcal
Bílkoviny51,54 g
Tuky70,78 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 923 mg
Sodík 821 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy112,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouku, vejce, mléko, špetku soli a rozpuštěné máslo. Krok 2: Vše metličkou prošleháme, aby vznikla hladká směs. Necháme 30 minut odpočinout. Krok 3: Na rozpálenou teflonovou pánev vlijeme přibližně jednu velkou naběračku odleželého těstíčka, které rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Pokud nemáme kvalitní pánev, můžeme ji před přípravou potřit silikonovou mašlovačkou olejem nebo máslem. Krok 4: Palačinky smažíme z obou stran dozlatova.

TIP: Čím naplnit palačinky

Zveřejněno 25. 3. 2009

Poznámka autorky anete

Palačinky dělám hodně tenké, a než začnu dělat první, tak pánev trošku vytřu máslem, aby se ta první palačinka nepřichytla, jinak zbytek už bez tuku. Můžou být s marmeládou, tvarohem, s čokoládou, ovocem, záleží na fantazii a chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické palačinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZr5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické palačinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZr5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (151)

Skvělé a bez tuku.

veronika_straka: děkuji za radu, půjdu do toho :-K

Monika146: vyzkoušej, je to fakt mnohem chutnější, my doma už děláme jen s máslem uvnitř těsta <3

Zajímavé, mám vícero receptů na palačinky, ale v žádném není máslo. Takže co nejdřív vyzkouším;-)

👌

Konečně jsem se odhodlala udělat palačinky a ty podle vašeho receptu byly super! Hlavně konečně bez smažení na hromadě oleje... Jen můj dvouletý syn je odmítá jíst.. Ale za mě super! :-8

casino: Ta videa,mě zase z lokší udělali nějaké přílohové miniplacičky i když každému je jasné, že lokše se přikusuje ke kachně, hezky srolovaná na zvláštním talířku a zapíjí se vínem, nebo pivem. Nikdy se nepodává se zelím, nevím, kde ho vzal? Nanejvýš s kvašenou okurkou... Takže vidlička, je jen malý přešlap. :-D:-D:-D Ale pánvičky jsou hezké, snad budou i kvalitní!;-)

Palacinky se vyvedly...
...akorát jsem dal méně mouky. Každá mouka saje jinak, že :-K ale záleží i na vejcích... Každý přece ví, že na velikosti záleží :-)
***
Hoďte oko na úvodní vííídeo... ;-)
Autoři si podle všeho trošku popletli používání příboru (PL + vidlička) při konzumaci palačinek...:-8

Ffčéra mi přivezli totok: www.homeandcook.cz/v/1266871/sada-panvi-tefal-duetto-g732s334-3-ks-20-cm-24-cm-28-cm?gclid=CjwKCAiA55mPBhBOEiwANmzoQg2Ycx7DXlIAISdpqAIY0Yb9XVeakcnscGTHnR_UndvAHed800prOhoCsucQAvD_BwE
Dneska budu dělat Anglické palačinky podle tohoto rcp; už ffčíl se těším:-K
***
Bod 1. postupu: "Vše rozmixovat..."
Tomuto se říká: "ztraceno v překladu" :-)
Si myslím, že těsto na palačinky se nemixuje ;-) ba ani tehdy, je-li krátce použit tyčový mixer s metlou...:-K

Normální palačinkové těsto. Tenké, dobře se s ním pracovalo. Děkuji za recept a doporučuji.

:yes:

Palačinky jsou moc dobré..:yes:

Jednoduché, rychlé a jemné <3

Krásné odpoledne plné pohody přeji. Palačinky jsem udělala hned z dvojí dávky a jsou opravdu vynikající. Dovolila jsem si přidat foto. Pokud by se nelíbila smažu. Recept uložen a brzy zopakuji. :yes::-K

Dnes jsem je zase uvarila :) s tim maslem, jsou fakt svele. Delam z dvojnasobne davky.

Jsou skvělé<3<3<3

Dnes jsem vyzkoušela a fakt úžasné, vůbec se nepřichytávají, chuťově nejlepší co jsem kdy vyzkoušela ???? Akorát dávám kousíček másla před každou druhou palačinkou ???? S dovolením přidávám foto ☺️

Nejlepší palačinky!:-K

Dnešní oběd. Krásně se pracovalo s těstem, vůbec se nelepili, doporučuji. Palačinky milujeme.;-)

Óóó ... tedy myslela jsem si, že palačinkové těsto mám vychytané za svůj život. Ale kdeže. Teprve tohle byly ty nejchutnější palačinky, co jsem kdy připravovala. Pro 5-ti člennou rodinu jich padlo nakonec z osmi vajec, musela jsem totiž přidělávat. :yes: Já ještě přidávám jeden či dva vanilkové cukry. Dobrota veliká. :-8:yes:

Palačinky jsou výborné,jiné nedělám:-K

Dnes vyzkoušeno <3:-K:yes:

Naprosto dokonalé palačinky, jiné už dělat nebudu :-)<3 děkuji za typ :-K

Opravdu velmi dobré palačinky, to máslo a mixování v těstě udělá hodně :) Tak tenké palačinky se mi ještě nepovedly. V mixeru jsem mixovala vanilkový lusk a mletý cukr do zásoby a trochu jsem tam nechala na palačinky. Nepřipalovaly se a ani netrhaly.

Vynikající recept <3 :-D ale dala jsem tam více mouky a mléka :-p

Linka: Taky micham testo rucne. Ale babicka do testa urcite nedavala tuk a palacinky smazila na oleji. A nevyuzivala schopnosti mouky nabobtnat, takze do testa davala mnohem vic mouky a palacinky smazila hned, necekala 30 minut.

Před časem jsem je objevila a dělala už mockrát. Občas vyzkouším jiné, ale k těmto se stále vracím :-) Dovolila jsem si přidat fotku.

Konečně výborné,tenké palačinky!:-K

Vynikajici :yes: Z davky jsem mela 7 slabouckych palacinek,coz bylo tak pro partnera, tak jsem musela delat dalsi davku aby jsme se najedli vsichni :-D Dekuji za recept, je senzacni, rychly a jednoduchy. :yes:

Zajímalo by mě, proč jsou to Anglické palačinky, když to jsou normální palačinky, jaké dělávala už moje prababička. Jen k tomu neměla ten mixér, ale těsto poctivě kvedlala a pořádně našlehala kvedlačkou ;-)

LUXUSNÍ :-) dneska jsem zkoušela a jen se po nich zaprášilo ;-) už nikdy jiné dělat nebudu :yes:

Tak konecne recept ktery je fak uzasnej, davam 150 bodu ze 100. diky moc<3<3

najlepší:yes: recept! konečne sa mi podarili palacinky tenké a vláčne..ďakujem!

:yes:

Terezamuchova 20. 2. 2016 19:20
Recetp skousim poprve akorat tet a je super vzdy sem mela strach po se mi to lepilo a trhalo :-p

Nejlepší a nejrychlejší recept. Bodík :yes: :-)

Nekoupila jsem hl.mouku a tak jsem použila polohrubou. A musím říct, že jsou stejně dobré. Udělala jsem jich 17, nevim kolik se jich dá udělat s hladké, ale mě se zdáli také tenké :)Super recept :yes:

Velice dobré. Na to že jsem dělal palačinky poprvé, protože malá si řekla:-)), tak úspěch. Somotného mě to překvapilo jak jednoduché to je. Jinej recept už dělat nebudu. Super. Děkujeme moc za receptík.:yes::yes: Klárka a táta.

Toto jsou nej palačinky, žádné jiné ani nedělám. Jdou použít na sladko i slano. :yes:

:yes: u nás je toto nejoblíbenější recept na palačinky, všechny suroviny máme vždy doma, nic speciálního a palačinky jsou úžasné chuti, vůbec se nelepí a dají se upéct velmi tenké. Děkuji za super recept!:-K

LUXUS!!!!!!:-8

poprvé jsem dělala palačinky s máslem, byli výborné! všichni se oblizovali :-p

Takhle výborné a tenké palačinky se mi nikdy nepovedly. Potvrzuji, jsou skvělé!:-p Jiný recept již nepotřebuji :) Děkuji!

tento recept je opravdu luxusní záležitost :-K;-)

Opravdu užasný recept,doporučuji. Dnes jsem dělala příteli na oběd a jen se oblizoval :-8 místo másla jsem použila olej, ale i tak byli úžasné :-p

Rychlý, dobrý, netrhají se, krásně vláčné...prostě paráda :)!! Určo bod :-K

Jsou opravdu nejlepší, přítel si je hrozně chválil a to sladké moc nemusí. Dávám bodík ;-):yes:

posílám bodík, palačinky jsou moc dobré, u nás se jí často a ve velkém, takže jsem hodně uvítala, že nemusím před každou vymazávat.:yes:

Doporučujem vyskúšaj aj tieto recepty: http://www.elegantnibydleni.cz/3-chutne-recepty-na...

Jedny z nejlepších palačinek jaké jsem kdy jedla! a jsou úžasné na přípravu, vůbec se nelepí ;-)

beružka2 3. 7. 2013 12:20
delem podobne jen tam nepridevam maslo jinak jsou užasne co ty na to a votko ho mas ten recept a jeto i rychli kdiž pospicham :-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O

měla jsem už hrozně dlouho chuť na palačinky a musím pochválit, byly výborné! Vůbec se nepřichytávají, netrhají se, prostě paráda!:-) Bod :yes:

moc dobre, poprve jsem delala palacinky s maslem :)

Výborné jsou i Francouzské palačinky. :-p :-p :-p Jiné již nedělám. Jsou nejenom fantastické, ale ušetříte i mléko. :yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/5494-francouzske-p...

Strašne dlho som nerobila palacinky,tak som hľadala nejaký nezvyčajný recept a tu ma zaujalo to maslo.Musím pochváliť,sú úžasné:-*:-p:yes:Všetkým moc chutili,asi budem musieť ešte dorobiť:-))A do cesta som pridala štipku škorice a natrela domácim slivkovým džemom:-p:yes:

Výborné http://www.palacinky.biz/, díky za dobrý recept :)

neskutečná dobrota..takhle krásný a tenoučký se mi ještě v životě nepovedly...:-) a to jsem je ani nenechala odstát....:-) :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Anete: s radostí dávám další bodík. Děkuji za vynikající recept.Plnila jsem domácími švestkovými povidly a meruňkovou marmeládou:-p:-* Místo másla jsem dala olej a palačinky byly jemňoučké, jak dětská prdelka:-)) Jiné už dělat nebudu:-K:-K:-K:yes: Přidávám fotečku;-)

:yes: zcela výborné, jemné, lahodné, tenké, nepřipalují se.....chuťově velmi dobré.....

palačinka 26. 10. 2012 12:40
no nic moc abych pravdu řekl :-//

Už jsem vyzkoušela několik receptu, ale TENTO je úžasný. Palačinky se vůbec nepřichytávají k pánvi a po celou dobu smažení není potřeba žádný olej. Barva a chuť jsou vynikající. Nezbývá, než jen poděkovat za tak skvělý recept :o) mňam:-p

Jsou vynikají,jiné už nedělám:yes::yes::yes:

Dělávám podobně jen nedávám máslo a místo hl.mouky dávám polohrubou+van.cukr,vynikající,malej spráská klidně dvě :-D
přidávám další zasloužený bod:yes:+fotku:-8

Tak já nemam slov....ty jsou užásné. Letos jsem byla na dovolené v Bulharsku a všude na ulicích dělali tenké palačinky, v duchu jsem si říkala že bych je chtěla taky umět, no a po vyzkoušení tohoto receptu tam mohu jet příší rok na brigádu :-D opravdu jsou dokonalé,už žádné jiné nebudu dělat.Děkuji za tento SUPER kouzelný recept.Plním oříšky a medem.:yes:

Palacinky byly mooooooc vyborný... vyrila jsem uz jednou ale pripalila jsem je ale tyto me sli krasne obracet :-D:-D:-D

chtěla bych se zeptat jak to otáčíte protože já jsem to zkoušela a nešlo to ani vyhodit a ani tou obracečkou zkoušela jsem jak tenké tak i tlustší ale nešlo mi to..na chuť jsou jinak výborné ale byla z toho jenom hromada kousků :'D

chtěla bych se zeptat jak to otáčíte protože já jsem to zkoušela a nešlo to ani vyhodit a ani tou obracečkou zkoušela jsem jak tenké tak i tlustší ale nešlo mi to..na chuť jsou jinak výborné ale byla z toho jenom hromada kousků :'D

Naprosto úžasné palačinky =) jiné se už u nás doma ani nedělají.:-)

výborné, dávám bodík :yes:

výborné:yes::-K

Jednoduché a moc dobré :-) chválím :yes:

vvvercaaa 29. 5. 2012 12:48
palačinky jsem dělala poprvé a zkusila jsem tento recept, je naprosto luxusní :-p

Tento recept je úplně nejluxusnější :D :-):-)

Krásné, dobré těsto, palačinky jedna báseň. Měli jsme je se slanou smetanovou náplní s hermelínem, slaninou a žampióny. Mňamka! :yes: Jiné už dělat nebudu :-K A stačí jen dvě vejce ;-)

Skvělý recept, takhle tenké palačinky jsem snad v životě neměla. :-))Na pánvi se krásně rozlily a dokonce jsem si vyzkoušela otočení palačinky vyhozením z pánve. :-D
Všem moc ráda doporučuji a já zůstávám u receptu. :-)

Tyto palačinky jsem dnes dělala poprve :-O a musím udělit velikou jedničku s hvězdičkou ;-). Z tohoto množství bylo 11 tenkých a výborných palačinek :-p . Jiné už dělat nebudu :-D:yes:. Přidávám fotku :-8 a 39.bodík :yes:

Tak tyhle palačinky nemají chybu. Dokonalé, velmi chutnaly byly hned fuč :-):-)

Geniální recept! Proč nás to nenaučili už na základce?:-):yes:toprecepty.cz

ja bych te chtel taky poznat:D:-D

Ahoj to jsem já.. Chtěl bych tě poznat nikčo :D.. :)) Zdáš se mi krásná

néasi sou moc chutne a ja je umim od mala nechapu co na nich muzete skazit:-p

Ty palačinečQi Byly Vážně mocinQy Mňamozné♥ :-8 vživotě jsem nepapinQal tak úžasný pokrm! Chválím MocinQy! :-* Pa

sou moc dobre
:yes:

Ahojky!!!
receptík je naprosto ůžasnej...Moc se u nás osvědčil...:-))

Právě jsme je povečeřeli naslano i nasladko. Skvělé! A bez maštění pánvičky - p o h o d a!;-)

Je mi 13, a palačinky miluju. Delam si je jak to jde.:yes::yes::yes::-)):-p

Tenhle recept jsme si tak oblíbili, že už doma jiné neděláme :-)

Ahoj, tyhle palačinky jsou fakt dobré, moc mi chutnaj jenom tam přidávám ještě celý sáček vanilkového cukru.

:yes: palačinky jsou výborné, opravdu :-K

hmmm sem zvědavej na to ale vypadá to dobře :-):-8;-)

:-))Zdravím. Tady máte moje PALAČINKY. 3dcl mléka,2dcl vody, 1dcl oleje,2vajíčka, 20dkg hladké mouky. Pánev nevymašťuji.Dobrou chuť.

:yes: perfektní.. dělala jsem palačinky 2x a můžu říct sama za sebe, že jsou vynikající :-) :-8 přidala jsem trochu barviva a vypadají, a také chutnají úžasně :-! :-)

jsou velmi dobre proste bomba. :yes::yes::yes::-p:-):-8

Potvrzuji, palačinky jsou super a hlavně nejsou mastné, což oceňuji nejvíc. Takže palec nahoru a přeju dobrou chuť! :yes:;-):-K:-))

Palačinky jsou výborné a zvládl je včera vytvořit i manžel...:yes: Já byla v práci, tak jsem výsledek nevyfotila, ale mám poslat pochvalu a bod. :yes:

Palačinky byly opravdu super!:-))Díky za recept.:yes:

ještě jsem to neskusil ale po tech komentářích předemnou si mýslím že to bude bomba:-):-):-):-):-)

práve som dorobila :-p:-p:-p vynikajúce, akurát som dala aj vanilkový cukor do cesta, máme radi sladšie :-D:-D:-D
nelepia sa, netrhajú sa takže bodík letí :yes::yes::yes:

Nejdřív se mi zdálo těsto řídké, ale po těch 30 minutách zhoustlo ;-). Udělala jsem těsto rovnou z dvojité dávky a bylo z toho 14 ks palačinek. I tak se po nich jen zaprášilo :-8:-8. Dávám bodíček :-K

neodolala jsem všem kladným komentářům a dnes jsem usmažila k obědu. A opravdu jsou palačinky mocinky dobré. Pánev jsem vymazala jen na první a potom už nebylo potřeba. Jiné už dělat nebudu. Děkuji za recept:-p:yes:

Doporučuji,skvělí !

:-K:-O takžeeeeeee s těmato palačinkami si připadám jako bůh. Miluju je !!!

:-) zrovna čekám 3O min podle receptu ... řeknu vám že se na tyhle palačinky moc těším. Vypadají fakt skvělě !! :yes::-p Pak poreferuji

palačinky jsou vynikající, nelepí se , netrhají, chuťově nej, nej . Moc děkuji za recept. :yes::yes::yes:

Kuchaříčku:-) to je decilitr;-).

anete co je to dcl?

Káji, jsem ráda, že chutnalo.;-)

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-)):-p:-p:-p:-p:-p

udělám večer.:-ppak řeknu:-*

šušu, nic takovýho si nemyslím. Taky mám raději, když je váha uvedená v gramech a objem v mililitrech:-) Moje mamka zase všechno uvádí v dkg. Každýmu holt vyhovuje něco jiného:-)

suzanna moc dekuji ;-):-);-) (urco si myslis ze sem nejaky blbec ze to neviem tak se moc omlouvam ale ja jsem totiz zacatecnik :-))

šušu, jj 3dcl je 300 ml:-) a 130g mouky je asi 5 plných polévkových lžic:-)

Tyhle palačinky jsem dělala včera jako moučník po večeři. Z tohohle množství jsem měla 8 superteňoučkých palačinek. Osobně bych do nich dala asi míň vajec a rozhodně míň másla. Po usmažení jsem každou musela otřít kuchyňským ubrouskem, jak byly mastné. Ale chuťově nebyly špatné. A přítel z nich byl nadšený, bez mrknutí jich po večeři:-! zbodl šest a jen si pochvalovat:-p

ano

a těch 3dcl je teda 300ml?

šušu (neregistrovaný/á) - 130 g je 13 deka, nebo 0,13 kg, případně 1,3 dcl ;-);-)

3dcl je 300ml???a kolik je asi přibližně 130g mouky ??

Michaela 3. 8. 2010 11:48
Mám nápad na večeři ;-)

Jo jasně, spletla jsem se:-8. Ale ani anglické mi nepříjdou

Bibi:-Ddobrá poznámka.Ale mne tiež pripadá recept ako na tradičné palacinky,akurát som nikdy nedávala maslo,že by to bolo v tom?;-)Cukor som nikdy nedávala,to by ma ani nenapadlo.

C.e.n.d.i., jen malá poznámka-Anglie neleží v Americe:-D;-)

Co je na těch palačinkách amerického:-O ?

právě jsem je dodělala a jsou opravdu výborné..přidávám si ho do oblíbených a uděluji bodík:yes::yes::yes:

Anete, musim se pridat ke kladnym komentarum a rict, ze palacinky jsou opravdu vyborne.. Prave se dodelaly, potrela jsem je jahodovou marmeladou, dovnitr dala kousek bananu, jako ozdobu zakysanou smetanu s van. cukrem a trosicku posypala kakaem a je to lahudka... :-K:-K:-K:-K

Dělávám palačinky vždy od oka, ale moje maminka mě naučila: zásadně nedávat do těsta cukr, potom se právě přichytávají k pánvi a vidím, že tento recept je jediný (vzhledem k podobným), kde cukr není:yes: A vo tom to asi je;-) Recept si tisknu a co nejdříve vyzkouším přesně podle rozpisu, jsou ještě jahody, už se těším:-K

teď se mi dělá poslední palačinka.. doporučuji, výborný recept, ani jedna se mi nepřilepila, to je snad poprvé:-):yes:

Uplne perfektní nelepí a nejsou tvrde :yes: :yes:

Dělala jsem je byly výýbornéééééé:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-):-):-):-)

Klárko, jsem ráda, že chutnaly.;-)

Nejlepší palačinky co jsem jedla!Výborné!:yes::-p
Naplnila jsem zákyskou smíchanou s domácí marmeládou,byla to opravdu mňamka.:yes:

Jeeeee,kez by mi je tak nekdo udelal, hmmmmm, to bych si dal:-p

Jsou vážně dobré. To, že jsou bez oleje a nepřipalují se, z toho jsem nadšený. :-)

Název jsem upravila tak jak byl původně, je nesmysl psát bez tuku, když v nich tuk je. Jsem ráda, že chutnají i vám.

tak jsem dodělala jednu várku a udělám ještě jednu. Jsou vynikající. Ta první moc nešla, ale ty ostatní supr, jsem ráda, že nemusím používat olej. Moc díky za recept, budu také dělat jen tento.:yes:

Dnes jsem je dělala a opravdu super,nejsou vůbec mastný a na chuť výborný.Zaprášilo se po nich .Už jiné dělat nebudu.Dávám bodík :-K

pastelka 5. 3. 2010 13:52
Jsem absolutně nadšená !!! Palačinky jsem dělala 3 x v životě a vždycky to dopadlo katastrofálně. Vyzkoušela jsem tento recept a palačinky opravdu nemají chybu. KDYŽ JSEM JE ZVLÁDLA JÁ, ZVLÁDNE JE KAŽDÝ. Krásně se obracejí, netrhají se a jsou přitom jemné a vláčné. V kuchyni vám to nebude smrdět přepáleným olejem. Hledala jsem sice palačinky úplně bez tuku, ale hledat už nebudu. Tyto jsou sice s máslem, ale mastné nejsou.
Dodávám pro stejné amatéry jako já, že těsta uděláte cca 8 ks na malé pánvi ( průměr 25 cm ). Na pánev jsem lila cca 80 ml. Takže když já, tak opravdu každý.:-D. Díky anete :-K

Opravdu - tuk není k ničemu, pokud ho nechceme na chuť.
Rozhodující je rozpálení pánve - nejlepší jsou Tefal, které nikdy nepřipálí (tj. spálí, když se nedá pozor, ale nelepí) s "hotspotem". Pak jsou jedna jako druhá. Pokud se začne s málo horkou pánvičkou, špatně se to hlídá, aby byly dopečené a nespálené.
Doporučuju udělat těsto hustší, nechat dozrát, klidně hodinu a až pak doladit=doředit mlékem na správnou konzistenci.
Vejce stačí, jak píše Marta, 2 na půllitr mléka a 400 g mouky (to je ta hustá varianta k pozdějšímu doladění). O mouce říkají hezky v nějaké staré kuchařce: jen tu nejjemnější - každá jiná je příliš hrubá.

Petře do těsta.;-)

těch 5lžic rozpuštěného másla de na tu pánev nebo do těsta?

mirco, aby sa palacinky nelepili ( na obyčajnej panvici ), musí byť panvica rozpálená pred prvou palacinkou. Ak je nie dostatočne teplá, potom sa bude lepiť. Nelepia sa mi palacinky aj bez oleja. Ale to nechcem povedať, že je chyba, keď si ten olej tam dáš;-);-) Ja šetrím tukmi všade, kde sa dá :-D:-D

Tejaja :-)tady v tom případě se jedná o tuk na pánvi.Já do těsta přidávám malou lžičku oleje a pak už nemusím vymazávat-palačinky se nelepí,nesjou tak mastné a můžu jich spapat víc:-D:-D

Terezko, já taky jen mléko, mouku a vajíčko.A pak je dělám na pánvi s dobrým povrchem taky bez tuku, takže, jsou úplně beztučné:-)):-D

Do palaciniek nikdy nedávam žiadny tuk, len mlieko, vajíčka, múku a štipku soli. Keď som čítala názov Palacinky bez tuku, tak som trocha zmätená, že do nich tuk ide...

No, v kategorii úpravy komentářů jsem se ještě nezorientovala... Není tolik času, o víkendu to vyprecizuji a prozkoumám možnosti. Prozatím se omlouvám, ale už mi chybí energie i čas... Zítra mě čeká nejenom obvyklá práce, ale ještě jedna (pedagogická) navíc...

:-D:-DElizo,asi se ti to líbí "na druhou":-DPročjsi prostě nenajela do upravit a ten druhý nesmázla?Nebo mazat nelze,lze jen upravovat:-O?Jo a děkuji za pochvalu ta od tebe,potěší vždy dvakrát;-):-D:-D Díky;-)

Koukám, že můj komentář platí dvakrát...:-) Omlouvám se, vót těchnika...

Mirčo, Tvoje fotky jsou šťavnaté... A ačkoli sladké nemusím, tohle je víc než lákavé :-p. Jsi talent!

Martí:-)jestli šídíš se dvěma,tak to já jsem pak lakota lakotná;-):-D:-D protože na stejné množství mléka dávám jen jedno:-))A což hlavně že chutnají a jen se po nich zapráší nebo ne?;-):-D

teda, šidím vajíčka, dávám jen 2 na 4-5 dl mléka :-8

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
palacinky recept, recept na palacinky, palačinky, palacinky recept sladke, anglické recepty, nejlepsi palacinky, tenké palačinky, recept na palačinky v angličtině, vynikající tenké palačinky, tenké palačinky recept, recept palačinky, nejlepší tenké palačinky, palačinky s máslem, recepty palačinky, nejlepší palačinky recept, recepty na palačinky, palačinky recept na těsto, anglicka jidla, palačinky bez oleje, anglické recepty v angličtině

Suroviny:
vejce, mouka hladká, mléko, máslo, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu