Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šašlik po ukrajinsku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mariya mariya

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba odležení

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba odležení)

Jste milovníky grilování a rádi zkoušíte něco nového? Zkuste si na grilu připravit právě tento pokrm, určitě nebudete litovat. Kořeněné maso s cibulí pečené na grilu, doplněné jednoduchým zeleninovým salátem, chutná zkrátka skvěle.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 465 kJ /
2 262 kcal
Bílkoviny203,76 g
Tuky153,21 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 571 mg
Sodík 996 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy15,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na libovolně veliké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Krok 2: Do mísy vložíme maso, cibuli, pepř, bobkový list. Trošku osolíme, přidáme majonézu, promícháme a dáme do lednice přes noc odležet. Krok 3: Maso a cibuli napichujeme střídavě na nerezové špízové jehly a hezky pomalu opékáme na grilu do zlatova. Krok 4: Podáváme s jednoduchým zeleninovým salátem, který připravíme z nakrájených rajčat, okurky a jarní cibulky. Krok 5: Zeleninu na salát promícháme a dochutíme zakysanou smetanou, pepřem a solí.

TIP: Top 7: Zeleninové saláty

Zveřejněno 14. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šašlik po ukrajinsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZD2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šašlik po ukrajinsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZD2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Jediná ingredience mi tam chybí. Ukrajinský šašlik se neobejde bez kopru.

Dělám dost často, naučil mě ho ukrajinec a přesně tak, jak píše Mariya. Všem vždycky moc chutná.<3

:yes::-K:yes::-K:yes:

Preklepy sa pritrafia.;-)

Neodekonceptualista : Segedinsky gulas pochazi ze Szegedu, vsak ;-)

Hnědý :nejvic se dělá šašlyk z cibuli na Zakarpatti.

byl jsem na Ukrajině minimálně stokrát al nikdy nikde jsem neviděl, že by šašliky grilovaly s cibulí jak vy tady uvádíte. A to mám Ukrajinu proježděnou od západu až na východ

Neodekonceptualista 30. 7. 2016 09:16
Hnědý : ani parížsky šalát nie je z Paríža, anglická slanina z Anglie, či segedínsky guláš zo Zsegedu A tu sme! !!!

Zobrazit starší odpověď

To sem rada že Vam chutnalo,a diki za fotechku je nadherna:-))

Posílám poděkování za tip na dnešní oběd a nějaké obrázky...:-):-K

:-p+4:-*:yes:

:yes: jednoduché a zajímavé, vyzkouším

Marinka, v pohode...:-)

ano,taki davam na špizy cibulku,z češčinov omluvamse:-)

Maria, prosím, griluje sa aj tá cibuľa, áno? Je to pekný recept, ja si ho ukladám.:yes: Teším sa na tvoje ďalšie!
Viem, že si cudzinka a tvoja čeština sa bude určite zlepšovať. Snáď chyby niekto opraví, kto má tú možnosť.

Krásný recept, gratuluju. A taky držím palce aby ti moc lidí nenadávalo za špatnou češtinu.:-K

Tématické fráze:
ukrajinský šašlik, šašlik na grilu, ukrajinský šašlik recept, recept na šašliky na grilu, pravy saslik, šašlik recept, šašlik, grilovaný šašlik, gril na šašlik, recept na ukrajinský šašlik, saslik v majoneze, šašlik po ukrajinsku, sasliky, recept na pravý saslik, tatarský šašlik, saslik s majonézou, šašlík ukrajinský, velki prsa, pravý ukrajinský šašlik, recept na šašlik

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, bobkový list, pepř, majonéza, sůl, rajče, okurka čerstvá, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu