Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 403 kJ / 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,82 g |
Tuky | 17,24 g |
Vláknina | 8,81 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 265 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 19,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na trošce oleje osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené, přisypeme na nudličky pokrájenou mrkev, na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme do částečného změknutí zeleniny. Poté osolíme, opepříme, přidáme protlak s česnekem a ještě chvíli smažíme do rozvonění.
Krok 2: Do směsi dle chuti přidáme bylinky a drobně pokrájená rajčata, ztlumíme plamen a vše krátce podusíme pod poklicí. Nepodléváme, šťáva z rajčat by na krátké dušení měla stačit, a je-li to nezbytně nutné, pak nejlepší je použít trošku šťávy z rajčat.
Krok 3: Směs nesmí být vodnatá, jako například na těstoviny, aby tousty nebyly nakonec jak "houba" a šly opéct dokřupava. Směs necháme částečně zchladnout.
Krok 4: Na tousty nandáme a rozprostřeme zhruba 60-70 g směsi (dle chuti), pokud chceme dávat kousek sýru i do toustů, ubereme mírně na směsi. Tousty zakryjeme čistými plátky a vložíme do předehřátého toustovače. Pečeme dozlatova a dokřupava. Hotové horké tousty můžeme posypat ještě dle chuti strouhaným sýrem a podáváme.
Krok 5: Podávat můžeme se zeleninovými saláty a i po vychladnutí jsou výborné, klidně jako svačina do školy nebo do práce. Nejsou už tedy křupavé, ale chutné jsou stále.
Zveřejněno 25. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňské tousty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxMG
Moje poznámka
Boloňské tousty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxMG
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 34 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 39 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 46 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 6 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Tématické fráze:
tousty recept,
tousty recepty,
toasty recepty,
toasty recept,
toast recepty,
recepty na tousty
Suroviny:
maso mleté mix,
cibule,
olej,
celer řapíkatý,
mrkev,
protlak rajčatový,
rajče loupané,
česnek,
bylinky,
sůl,
pepř mletý,
chléb toustový,
sýr tvrdý
Komentáře (3)