Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 650 kJ / 2 545 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,64 g |
| Tuky | 42,93 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 448,45 g |
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej. Krok 2: Zašleháme zakysanou smetanu a mouku střídavě s mlékem.
Jednu třetinu těsta smícháme s kakaovo- perníkovou směsí. Obě těsta lijeme střídavě do středu formy.
(světlé těsto lijeme přes tmavé těsto).. Krok 3: Formu vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Zkoušíme špejlí.
Moučník necháme chladnout cca 10 minut na mřížce a pak vyklopíme.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 16. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový mramorovaný chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZA7
Moje poznámka
Perníkový mramorovaný chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZA7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 10 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 11 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 12 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 13 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
perníkový chlebíček
Suroviny:
vejce,
mouka rýžová,
cukr třtinový,
smetana zakysaná,
mléko,
olej,
koření do perníku,
kakao,
prášek do pečiva,
máslo
Komentáře (4)