Postup přípravy
Krok 1: Slepici uvaříme na polévku jak jsme zvyklí, vyndáme ji z vývaru a necháme vychladit.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zveřejněno 19. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Moje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 10 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 13. 4. 2025 13:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 7 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 12 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 12 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 12 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 13 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 14 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 14 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 19 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
veronika_straka před 19 hodinami
Tématické fráze:
vařená slepice,
recepty z vařené slepice,
slepice recepty,
vařené slepičí maso recepty,
cina ze slepice,
vařená slepice recepty,
vařené slepičí maso,
vařené maso ze slepice,
slepice recept,
co z vareneho slepiciho masa,
slepičí maso,
vařená slepice co z masa,
cina z vareneho masa,
recept z vařené slepice,
slepice na čínu,
maso z vařené slepice,
čína slepice,
haše se slepice,
recept na vařené slepičí na maso,
slepice ala kuřecí čína
Suroviny:
slepice,
pórek,
paprika čerstvá červená,
olej,
žloutek,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
sůl,
pepř,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (15)