Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 20 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 462 kJ /
2 501 kcal
Bílkoviny75,84 g
Tuky63,87 g
Vláknina29,26 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 1,73 g
Sůl4,21 g
Sacharidy393,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se solí a kmínem, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přisypeme cukr, zalijeme teplou vodou a necháme 5 minut vzejít. Mezitím necháme trochu rozpustit sádlo a mleté škvarky - jen aby byly tekutější, ne horké (dávám tak na 30 s do mikrovlnky) a přidáme je do mísy. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Krok 2: Mezitím nasekáme 2 cibule na drobno. V pánvi nebo v hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, kmín, zasypeme cukrem a smažíme do zlata, cibulka díky cukru začne hezky karamelizovat. Když cibule tmavne, osolíme a přidáme škvarky, ty necháme jen rozpustit a vypneme. Vše promixujeme tyčovým mixerem do hladka. Necháme vychladnout. Krok 3: Z vykynutého těsta vyválíme plát, který namažeme vychladlou náplní. Třetinu těsta přehneme dovnitř plátu a druhou třetinu přes ni - viz foto. Krájíme asi 1,5 cm široké proužky, které povytáhneme, zakroutíme, jako když je ždímáme a zatočíme do uzlíku. Krok 4: Uzlíky narovnáme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme drceným kmínem. Pečeme na 180°asi 20 minut do zlatova.

Zveřejněno 8. 5. 2019

Poznámka autorky Lenunka

Uzlíky můžeme podávat samotné nebo je rozkrojit a proložit zeleninou, sýrem atd.

Škvarky udávám na lžíce, na celý recept jsem měla dohromady asi 160 g škvarků, které jsem rozsekala v nádobě k tyčovému mixeru, takže byly jemně našlehané a špatně by se mi vážily, rozdělila jsem množství cca na půl - těsto a náplň.

Technika motání těsta je skoro stejná jako u kakaových turbánků od Magdalenky, jen se mi nechtělo vyvalovat každý kousek zvlášť, tak jsem to urychlila tou plackou přehnutou na třetiny :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozlY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozlY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jednoduše paráda!!:yes::yes::yes:

Perfektní :yes:

casino: tak i turbánek se zamotá dokolečka a ten konec se prostrčí skrz prostředek dolů dospod, jako uzlík, tak jsem to nazvala tak, ale napsala, že to je podobné jako u Magdalenky :-), myslím, že na tvaru úplně nezáleží, dovedu si i představit, že se z "twisteru" uplete houstička z jednoho pramene:-)
cibuli jsem tady nepodlévala, i když u guláše to dělám, tady jsem chtěla vodu z cibule právě dostat, pak se to stejně rozmixuje do jedné barvy :-)
a děkuji za vyzkoušení receptu :-):-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Úžasné :-!:yes::yes:

Líbí se mi..:yes: Bezva fotopostup..:yes:

magdalenka: moc mě to těší:-K, budu ráda, když vyzkoušíš :-K:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
karamelova cibulka, teplé škvarky s cibulí, cibulka na karamelu, škvarky s cibulkou a tymianem

Suroviny:
mouka hladká, sůl, kmín drcený, droždí, cukr hnědý, voda, škvarky, sádlo, cibule, kmín drcený, sádlo, cukr, sůl, škvarky, vejce, kmín drcený

Přidat fotografie receptu