Postup přípravy
Krok 1: Slepici uvaříme na polévku jak jsme zvyklí, vyndáme ji z vývaru a necháme vychladit.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zveřejněno 19. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Moje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Nejnovější recepty
Čokokvětináče s mrkvičkami
Přidáno před 5 hodinami
Omeleta v housce
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 17 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 18 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Michaela86 před 53 minutami
Křupavé placičky vločkové, rychlé
slunicko166 před 1 hodinou
Tiramisu od Itala
sofia_loren před 2 hodinami
Pečivo z chlebové mouky
Libuse Romancikova před 3 hodinami
Pikantní kuřecí játra na smetaně
VaclavKo před 3 hodinami
Čočka na kyselo
Karel849 před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
martiline před 5 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
Petra1943 před 5 hodinami
Novohradský vepřový plátek
Petra1943 před 6 hodinami
Pesto z medvědího česneku
slunickodanka před 6 hodinami
Tématické fráze:
vařená slepice,
recepty z vařené slepice,
slepice recepty,
vařené slepičí maso recepty,
cina ze slepice,
vařená slepice recepty,
vařené slepičí maso,
vařené maso ze slepice,
slepice recept,
co z vareneho slepiciho masa,
slepičí maso,
vařená slepice co z masa,
cina z vareneho masa,
recept z vařené slepice,
slepice na čínu,
maso z vařené slepice,
čína slepice,
haše se slepice,
recept na vařené slepičí na maso,
slepice ala kuřecí čína
Suroviny:
slepice,
pórek,
paprika čerstvá červená,
olej,
žloutek,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
sůl,
pepř,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (15)