Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová bábovka od Dity P.

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Bábovka je nenáročný moučník, který zvládne upéct i úplný začátečník a mnohým z nás připomíná dětství. Pokud chcete svým blízkým vykouzlit úsměv na tváři, upečte tuto krásně vláčnou tvarohovou bábovku provoněnou rumem a vanilkou.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 356 kJ /
4 148 kcal
Bílkoviny95,87 g
Tuky210,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 626 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy442,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Máslo, cukry, žloutky a rum našleháme v robotu. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 3: Vmícháme tvaroh a přes síto do směsi prosejeme hladkou a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta můžeme přidat spařené rozinky (nebo namočené v rumu). Krok 4: Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Krok 5: Do formy vylijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku. Po vytažení musí být suchá.

TIP: Nejlepší recepty na bábovku

Zveřejněno 25. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBpY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Irule: ano ,to jsem nenapsal😀povedla se a chuťově byla vynikajici, určitě udělám znovu,jen teda zředím mlékem.;-)

joliete: Jde hůř dávat do formy (pomáhám si stěrkou), někdy zředím trochu mlékem, ikdyž v receptu to nebylo, záleží na tvarohu. Myslím, že jste neudělal nic špatně a doufàm, že Vàm také chutnala.

Potřebuji poradit co jsem udělal špatně,že hmota nebyla tak řídká ,aby šla nalít do formy. Musel jsem zředit kefirem. Postup jsem přesně dodržel,ale přijde mi že na 300g mouky je tam málo řídkých ingrediencí. Díky za radu.:-)

Asi nejlepší bábovka, kterou jsem kdy upekla.

Bábovka je výborná, vláčná. Ubrala jsem jen 5 dkg cukru. Děkuji za recept

Výborná. Pekla jsem jí už snad 6 x.
Lze jí udělat i s "vaničkovým" tvarohem. Tvarohu v lednici končilo datum spotřeby a vida, nikdo nepoznal změnu. :-)

Petaja: děkuji moc, jsem ráda, že chutná :-K

Naše oblíbená bábovka, dnes s dovolením přidávám fotky. Díky za recept :-K

Opravdu moc dobrá. Dneska nám nešel hodinu a půl proud, bábovku jsem zrovna dala do trouby, takže jsem byla smířená s neúspěchem. I poté krásně vyskočila a chutná výborně...
Přidala jsem Voňavé pečení s vanilkou (od Antonína), vajec jsem dala 5ks, cukru jen 180gr.
Těsto jsem vymíchala v robotu, nebylo suché, do formy jsem sice musela nandat lžící, ale bylo pěkně vláčné...
. Určitě nepeču naposledy, díky za recept :-K

Vynikající, jen přidávám mléko ????.

Máme rádi babovky.Recept se mi líbí a ráda vyzkoušim.

Moc dobrá bábovka.:yes: Do těsta jsem jen přidala malinko mléka a pak jak rozinky, tak i nahrubo nasekané vlašské ořechy. Jde použít i tvaroh z vaničky. Dávám receptu bod, přidávám foto a doporučuji.:yes::-K

Merylas: děkuji moc za vyzkoušení a krásnou fotku :yes::-K

Tak mám upečeno, tak čekám na muže až se vrátí z práce.Já už zkusila kousek a je moc dobrá,těsto teda je husté,ale zvládla jsem to. ;-)

Děkuji všem za vyzkoušení :-K

Bábovku jsem včera upekla a byla moc dobrá, už je celá snědená. Těsto bylo při zpracování opravdu dost tuhé, do formy jsem ho musela celkem nacpat, ale výsledek super, doporučuji!

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
dita p., dita p, dita p recepty, tvarohová bábovka, recepty dity p, recepty dity p., dita p. recepty, bábovka podle dity p, babovka podla dity p, recepty podle dity p, dita.p, tvarohová p, recepty od dity, recept od dity, recepty dita p., dita p.bábovka, bábovka podle dity p., skvělá tvarohová bábovka, tvarohová bábovka z hrubé mouky, bábovka podle dity

Suroviny:
máslo, vejce, cukr krupice, rum, tvaroh, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr vanilkový, prášek do pečiva, rozinky, mouka hrubá, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu