Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rané zelí s celerem a cibulové chlupáče

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 080 kJ /
2 170 kcal
Bílkoviny34,88 g
Tuky156,17 g
Vláknina21,09 g
Cholesterol 382 mg
Sodík 3,06 g
Sůl7,48 g
Sacharidy145,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a brambory s celerem nastrouháme na jemno. Na sádle usmažíme cibuli dozlatova. Přidáme zelí, celer, brambory a koření. Zalijeme tak do poloviny vodou vaříme do měkka. Zelí dochutíme cukrem a octem. Vodu doléváme podle potřeby. Krok 2: Na knedlíky nastrouháme brambory a šalotku najemno. Brambory necháme pár minut stát a vymačkáme vodu do misky. Po chvíli slijeme vodu a usazený škrob vrátíme k bramborám. Přidáme smaženou cibuli, burizony, sůl, vejce a postupně mouku do hustší konzistence. Krok 3: Lžíci vykrajujeme větší noky a vkládáme do osolené vařící vody. Uděláme jeden kousek a počkáme jestli se nerozvaří. Jinak přidáme ještě trochu mouky. Po vyplavání vaříme 5-6 minut, podle velikosti. Podáváme zelí, na něm uložené knedlíky, políté opečenou slaninou.

Zveřejněno 16. 5. 2019

Poznámka autorky mika59

Množství zelí a celeru je orientační, kdo má rád celer může udělat 1:1.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAjV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAjV

Marie

Komentáře (5)

Opět Váš další super recept, mám naprosto stejné chutě a Vaše recepty jsou pro mě prostě nej, vařím velmi často podle Vás. :-K:-K:-K:-K:-K:-K

redwinn: To mám velkou radost a moc mě to těší ;-)..děkuji...:-K:-K

Já bych vás brala jako osobní kuchařku.....tak vařívávala moje maminka<3

:-K <3

MiskaM: :-K janaerikmarie: Děkuji moc..občas tápu ve vzpomínkách a mám ráda jídla jednoduchá a z dostupných surovin co máme všichni doma..díky..;-):-K

Tématické fráze:
recepty se zelím, recept na zeli, cibulové zelí, zelí recept, rané zelí, rané zelí recept, recept se zelím, recepty z celeru

Suroviny:
zelí hlávkové, celer, cibule, brambory, sádlo, kmín celý, pepř, sůl, ocet, cukr, brambory, cibule šalotka, vejce, cibule sušená, burizony, mouka polohrubá, sůl, slanina anglická

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu