Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí polévka s rajčaty

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 120 min

145 min (25 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Silná hovězí polévka plná zeleniny zajisté přijde k chuti. Hovězí polévce dodají zajímavou chuť orestovaná zelenina a zejména rajčata. Polévku si můžete vychutnat v jakémkoliv ročním období.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 430 kJ /
581 kcal
Bílkoviny24,95 g
Tuky40,70 g
Vláknina11,72 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme. Jednu mrkev a petržel překrojíme. Krok 2: Hovězí maso dáme vařit společně s oloupanou cibulí, 1 překrojenou mrkví, překrojenou petrželí a celerem. Vaříme na mírném plameni až do změknutí masa. Vývar poté přecedíme, maso obereme a vrátíme zpět do vývaru. Krok 3: Zeleninu očistíme, dobře omyjeme a nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a dáme na pánev s rozehřátým olejem. Krok 4: Jarni cibulku nakrájíme na kroužky a dáme na pánev. Restujeme, dokud nezačne zlátnout. Pak přidáme na kousky nakrájená rajčata. Krok 5: Zeleninu přidáme do polévky a přihřejeme.

TIP: Jak uvařit hovězí vývar: rady a tipy

Zveřejněno 12. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí polévka s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61DQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí polévka s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61DQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Já dávám do každé polévky vyvařit rajče, máme to rádi a dávám i tu papriku jako Simča, poradila mě to kamarádka v práci, měla manžela ze Slovenska, ten ale dělal bájo polívky.

Já dávám do vývaru rajče i paprikový lusk,ale pak vše scedím,jednou jsem byla s kamarádkou Slovenkou u ní ,v rodném městě a tam to tak dělali,byla to výborná polévka,měla úplně jinou chuť,tak od té doby to taky dělám,ale takto nééé,vše scedím a vývar zavařím buď nudlemi a nebo jak kdo chce,nočky atd.Takhle jsem to ještě nezkoušela;-)

Simona Skolakova: Měla jsem hovězí polévku a dvě rajčata, která by změkla. Tak mě napadlo, že je osmahnu na cibulce, ale pouze na zkus, a pak je šoupnu do polévky. S křupavými polévkovými perlami to byla bašta.

Eja57: Náš domek má silné zdi, takže je v něm chládek. Mohu vařit, co chci, s puštěnou digestoří přebytečné teplo uteče.

JanaDorazinova:

Ono tedy jaksi není moc srozumitelné co kam....jestli chápu dobře, tak klasicky vývar, na pánvičce orestovat NEPOUŽITOU zeleninu, včetně těch rajčátek, přidat obsah pánve do vývaru, trochu masa, jako vložku ty perly....
Mi by to tedy určitě chutnalo:yes:

Eja57: :-K:yes:

Zobrazit 7 starších odpovědí

Ta rajčatová chuť by mi ve vývaru vadila.;-)

JanaDorazinova: Rajčata se restovala na jarní cibulce, slupkou dolů, takže z nich hned neodtekla šťáva a s cibulkou se zlatými okraji se chutě propojily, dále se už vůbec rajčata nevařila, zůstala v tom stavvu, jako opustila pánev. Od dětství miluji rajská, měla jsem ráda i rajskou polévku ve školní jídelně. Ovšem tam nám chutnalo všechno, neboť tam byly neuvěřitelně dobré kuchařky.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
rajčatová polévka, hovězí polévka, hovězí polévka s rajčaty, polévka s rajcaty, hovězí polévka s, vývar s rajčetem, příprava hovězí polévky, hovězí vývar s rajčetem, hovězí polévka s rajcaty

Suroviny:
žebro hovězí, cibule, mrkev, kedlubna, celer, petrželka kořenová, pórek, rajče, cibulka jarní, olej olivový, pepř, koření nové koření, petrželka, tuk perla

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu